Uspješan nastup Andreje i gostiju

Patrik Andreja (S. NIKETIĆ)
Patrik Andreja (S. NIKETIĆ)

Prvi cjelovečernji koncert za pulsku publiku upriličio je u petak navečer student prve godine Muzičke akademije u Puli, Patrik Andreja s gostima – poznatom sopranisticom Kristinom Kolar iz riječkog HNK-a te uz glasovirsku pratnju renomiranog pijanista i glazbenog pedagoga Vladimira Babina u velikoj dvorani Doma hrvatskih branitelja.

Andreja, dobitnik brojnih nagrada i priznanja tijekom srednjoškolskog obrazovanja u pulskoj glazbenoj školi, pokazao je izvježban glas priličnog velikog opsega i mogućnosti, a imajući u obzir da je tek na prvoj godini Akademije, zasigurno će se o njemu još dosta čuti.

Andreja i Kolar predstavljali su se samostalno raznolikim repertoarom uz pratnju Vladimira Babina, a na kraju su zajedno izveli duet Zerline i Don Giovannija „La ci darem la mano“ iz Mozartove opere „Don Giovanni“.

Kolar je nagrađena ovacijama publike za svoje izvedbe skladbi kao što su Duranteova „Virgin tutto amor“, ili primjerice Hatzeovih „Lađa u noći“ i „Veče na školju“, ili pak Ronjgov „Uspavanke“ i Zajčeve „Domovini i ljubavi“.

Andreja je odabrao zahtjevan repertoar, poput Handelove „Arm, arm ye brave“, recitativ „Bravo signor padrone“ iz Mozartove „Le nozze di Figaro“, ili pak još Respighijevu „Nebbie“.

Mozartovom „Fantazijom u d-molu“ predstavio se samostalno Vladimir Babin, koji je tijekom večeri bio više od korepetitora. Svi su akteri koncerta ispraćeni ovacijama publike, a Andreji je zasigurno dobar poticaj prvi pulski samostalni koncert uz renomirane glazbenike. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter