Uspješan koncert kao kruna 25-godišnje karijere

(D.ŠTIFANIĆ)
(D.ŠTIFANIĆ)

Još jedan uspješan koncert održan je u utorak u prepunom pulskom amfiteatru, a ovaj put nastupio je Tony Cetinski čija zvijezda ne blijedi već desetljećima pa je koncert nazvao "25 godina s vama".

Tony se tako nakon sedam godina vratio u pulsku Arenu, u svoj grad i sve je govorilo da će i ovaj koncert biti barem jednako uspješan kao prethodni. Iza njega je 25 godina karijere i vrlo aktivnog bavljenja glazbom u čemu on ne posustaje pa tako i dalje snima nove  albume, s novim pjesmama koje s lakoćom nalaze put do srca njegovih fanova i u pravilu zauzimaju vrhove top ljestvica. Jedna od tih pjesama je i "Mjesečar" za koju je upravo u Areni snimljen spot.

Ipak, ovo je prije svega slavljenički koncert pa je publiku  proveo kroz svoje najveće hitove. Ipak, kao što je prije par dana izjavio, ovo nije običan koncert jer, budući da pjeva u rodnom gradu, osjeća određenu odgovornost, a i emocije su tu izražene.

U više nego uspješnoj karijeri u kojoj je, između ostalog, dva dana zaredom napunio zagrebačku Arenu, Tony je surađivao s imenima svjetskog glasa kao što su Jose Carreras, Placido Domingo, Montserrat Caballé ili Michael Bolton, a nije mu se bilo teško odazvati i na proslave prijatelja iz svijeta glazbe pa smo ga prije nekoliko mjeseci imali prilike vidjeti i čuti kao gosta na slavljeničkom koncertu grupe Anelidi u Istarskom narodnom kazalištu.

Iza njega je petnaestak albuma i brojna priznanja te hitovi kao što su "Umirem sto puta dnevno", "Blago onom tko te ima", "Opet si pobijedila", "23. prosinac", "Prah i pepeo" itd. Spisak je poduži, a oni, koji su se u utorak okupili u Vespazijanovoj Areni, mogli su čuti kako Tony samouvjereno zvuči uživo i komunicira s publikom koja je pak uživala u njegovim izvedbama. (Mladen RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter