Uspješan javni nastup može se naučiti

Dunja Pavešić i Ana Šimunović (N. LAZAREVIĆ)
Dunja Pavešić i Ana Šimunović (N. LAZAREVIĆ)

Primorsko-istarska podružnica Hrvatske udruge za odnose s javnošću u utorak je organizirala konferenciju za medije da bi javnost i struku informirala o ciklusu edukativnih radionica iz raznih područja odnosa s javnošću koje će se održavati jednom mjesečno u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula. Kako je pojasnila Dunja Pavešić, predsjednica podružnice, do konca godine predviđeno je sedam besplatnih radionica koje će se održavati jednom mjesečno, izuzev u srpnju i kolovozu, a njihov je pokrovitelj Grad Pula.

- Identične radionice poput ovih održavat će se i u Rijeci, a cilj nam je da kolegama, članovima HUOJ-a, ali i svima ostalima koji rade u odnosima s javnošću i srodnim poslovima, bez da putuju u Rijeku, približimo struku te im omogućimo nova znanja i vještine, navela je Pavešić.

Kako je pojasnila, današnje je moderno poslovanje gotovo nemoguće zamisliti bez odnosa s javnošću i stručnog komuniciranja. Često je, kako je navela, razlog za nespremnost u komuniciranju u javnosti upravo strah od javnog ili medijskog istupanja, stoga je prva radionica, održana u utorak nakon konferencije za medije, bila posvećena upravo uspješnom i uvjerljivom javnom nastupu, a održala ju je Ana Šimunović, certificirana stručnjakinja za odnose s javnošću i komunikacijska savjetnica.

Šimunović, rođena Puljanka, s uredom za odnose s javnošću u Zagrebu i Puli te glasnogovornica Pulskog filmskog festivala, naglasila je da su predavanja namijenjena svim članovima udruge, ali i drugima kojima je javni nastup te komunikacija s klijentima bitna, pa i studentima. Jer, naglasila je, javni je nastup moguće naučiti i izvježbati.

- Nije riječ samo o prirodnom talentu. Komunikacijske vještine mogu se naučiti i svladati alati koji su za to potrebni. Stoga pozivam sve da dođu i uvježbaju uspješan i uvjerljivi javni nastup, navela je Šimunović uz napomenu da su komunikacijske vještine potrebne svima, a posebice onima koji rade u turizmu, od direktora turističkih zajednica i osoblja na recepciji, do liječnika u poliklinikama, ali i ljudima na vodećim pozicijama u tvrtkama raznih profila. Na kraju je Šimunović navela da se do kraja godine planira otvoriti i samostalna podružnica HUOJ-a u Puli te pozvala sve da se učlane. Zainteresirani se mogu se javiti na e-mail [email protected]. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter