Uspješan festival malvazije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Naša je ocjena da je Festival malvazija, koji smo ove godine prakticki prvi put organizirali jer je lani to bilo na brzinu složeno, bio vrlo uspješan. Procjenjujemo da je u cetiri dana bilo oko dvije tisuce posjetitelja, a od prodaje bonova za kušanje i buteljki prihodovali smo oko 42 tisuce kuna.

Istina, za organizaciju smo potrošili 150 tisuca, ali mi na to gledamo kao na dopunu turisticke ponude u predsezoni jednim gostima zanimljivim doživljajem", kaže direktor Turisticke zajednice Poreca Nenad Velenik nakon nedavno održanog 2. festivala malvazija.

Predstavljeno je 50-ak malvazija, ne samo istarskih, nego i talijanskih koje se u manjim kolicinama njeguju kao autohtone u pojedinim regijama, a obuhvacaju široku lepezu od suhih vina nalik istarskoj do (polu)slatkih i pjenušavih, pa i crnih malvazija.

Za sljedece izdanje, koje bi se opet trebalo održati oko blagdana Duhova, kada je pojacan predsezonski dolazak gostiju, posebno iz Njemacke i Austrije, popravit ce neke detalje koji se ove godine nisu pokazali dobrim

Dodali bismo da je šator na rivi dobro mjesto, a i dobro rješenje protiv moguce kiše, ali djelovao je previše zatvoreno i "sterilno", pa ne bi bilo loše, u sklopu istog budžeta, poraditi na privlacnijem uredenju.

Iako su posjetiteljima nudeni besplatni kanapei sa sardelama na razne nacine, bilo bi dobro, pa i uz neku naplatu, malo pojacati gastro ponudu upravo jeftinijim morskim specijalitetima, ali i, primjerice, šparugama kojih je upravo sezona, a koje se odlicno "sljubljuju" s malvazijom.

Dobro je što je manifestacija plakatima i letcima najavljena u lokalnim hotelima i kampovima, ali "knjižica" s bonovima nije bila ni prakticno niti ekonomicno rješenje. Takoder, bez obzira na to što je manifestacija namijenjena poreckim gostima, više reklame i medu stanovništvom i turistima širom Istre ne bi škodilo jer je šator u nekim popodnevnim terminima djelovao prilicno prazno.


Podijeli: Facebook Twiter