Uspjeh Unilinea rezultat je rada i truda svih djelatnika u zadnjih 20 godina

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Putnička agencija Uniline sa sjedištem u Puli proglašena je najboljom DMK (destinacijska menadžment kompanija) putničkom agencijom godine u 2017. godini. Prestižnu titulu osvojili su na ovogodišnjim Danima hrvatskog turizma održanim u Malom Lošinju. Tim povodom danas je u prostorijama Komunalne palače pulski gradonačelnik Boris Miletić upriličio prijem za predsjednika uprave Unilinea Borisa Žgombu.

- Uniline je izvrsna turistička agencija koja zapošljava više od 200 djelatnika i raste iz godine u godinu, gradi novu poslovnu zgradu i investira na druge načine u naš grad, pa stoga možemo biti jako ponosni što jedna takva tvrtka posluje na području grada Pule. Zato sam vam želio osobno čestitati na ovom velikom priznanju i svim dosadašnjim uspjesima, i želim vam još puno uspjeha i inovativnosti u daljnjem radu, rekao je Miletić.

Uz ove lijepe želje uručio je Borisu Žgombi jednu predivnu keramičku sliku poteklu iz ateljea poznate pulske umjetničke obitelji Legović. Predsjednik uprave Unilinea rekao je da je ovo priznanje rezultat rada i truda svih djelatnika koji su kroz proteklih 20 godina davali sve najbolje od sebe.

- Ova nagrada nam je jako draga i važna jer se ipak radi o priznanju struke, što joj daje jednu dodanu vrijednost. I mi smo, kao i cijela zemlja i svi subjekti u njoj, prošli kroz razne procese i faze, a teret svog dosadašnjeg rasta bio je upravo na našim djelatnicima, i zato je ovo njihova nagrada. Mislim da smo pokazali da podizanjem kvalitete u svim onim komponentama koje čine turizam možemo uspjeti, poručio je Žgomba.

Uniline, inače vodeći hrvatski turistički operator, djeluje i posluje po cijelom svijetu, gdje god ima potrebe da se Hrvatska i Istra promoviraju i privuku dodatne turiste. No, manje je poznato, istaknuo je Žgomba, da u ovo vrijeme kada se uvelike priča o iseljavanju Hrvata u druge države, Uniline u Puli ima deset djelatnika koji su ovdje došli raditi iz raznih krajeva svijeta, što je primjer da se može i drugačije. Prijemu je prisustvovala i direktorica pulske Turističke zajednice Sanja Cinkopan Korotaj, koja je rekla da su svi ponosni što u Puli imamo jednu ovako uspješnu agenciju koja je ujedno i najveća u Hrvatskoj.

- Agencija je to koja je mudro vodila svoje poslovanje, a posljedično su opstali i narasli. Osim svog rada u Unilineu, gospodin Žgomba je vrlo aktivan u segmentu turizma i trenutno obnaša funkciju predsjednika Udruženja putničkih agencija pri HGK, ptpredsjednik je Europskog udruženja putničkih agencija i turoperatora (ECTAA), a ujedno je i član Vijeća Hrvatske turističke zajednice, TZ-a istarske županije i TZ-a grada Pule. Dva mandata obnašao je funkciju Predsjednika Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA) te jedan mandat Predsjednika Europskog udruženja putničkih agencija i turoperatora (ECTAA). Bilo bi tu još puno lijepih stvari za nabrojati, pa možemo s ponosom konstatirati da gospodin Žgomba utječe ne samo na razvoj Pule, Istre i Hrvatske, već i cijele Europe, kazala je Cinkopan Korotaj.

Usluge Unilinea kao turističke grupacije godišnje koristi više od 350 tisuća gostiju po raznim osnovama i motivima, a tvrtka raste po stopi višoj od 10 posto uz višestruko veći rast dobiti. Na pitanje o daljnjim planovima za razvoj Unilinea Žgomba nije htio odgovoriti, rekavši samo da je sadašnji trenutak zamišljao prije 10 godina, ali o tome nije želio govoriti, pa stoga niti sada ne želi govoriti o svojoj viziji za naredno desetljeće. Poručio je tek da prostora za daljnji razvoj uvijek ima, i to jako puno, a konačan rezultat ovisi o tome koliko će se raditi na tom razvoju i daljnjoj kvaliteti. (Patricija SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter