Uspjeh Umažana: Platina i zlato za Lavandu-Detox

Ivana i Roberto Legović s nagradom iz Londona (J. PREKALJ)
Ivana i Roberto Legović s nagradom iz Londona (J. PREKALJ)

Najuspješniji hrvatski izlagači na nedavno održanom 13. britanskom sajmu inovacija u Londonu bili su umaški supružnici Ivana i Roberto Legović, koji su za svoj wellness tretman "Detox - Destress Lavander - Holistic synergetic of phito, aroma and thallasso therapy in a single tretmant" nagrađeni posebnom nagradom "Platina" i zlatnom medaljom. Hrvatski inovatori na toj su smotri u konkurenciji brojnih britanskih inovacija i deset država iz Europe i Azije osvojili ukupno 13 odličja - "Platinu", dvije posebne nagrade "Double gold", sedam zlata, dva srebra i jednu broncu.

Ove britanske iznimno važne nagrade za obitelj Legović, vlasnike tvrtke Dermoestetik, samo su nastavak ovogodišnje uspješne berbe medalja za inovacije, jer je ovaj njihov proizvod na bazi lavande iz linije Esensa Mediterana dosad osvojio zlatna odličja u Sjedinjenim Američkim Državama, Maleziji, Rusiji i Rumunjskoj. Važno je spomenuti da su proljetos osvojili zlato na najvećem sajmu inovacija INPEX u Pittsburghu, SAD, i to u kategoriji "Health - Fitness".   - U pozadini naših proizvoda uvijek je i medicinski tretman, tj. dokazana akcija koja pospješuje opće stanje organizma. Za novi proizvod samo ekspertize traju šest mjeseci, koje radimo u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo. Zatim slijedi challenge test što smo počeli raditi u Italiji, pojašnjava umaška poduzetnica.

Esensa Mediterana je prirodna profesionalna kozmetika vrhunske kvalitete, koja se proizvodi već osam godina u mjestu Buščina nedaleko od Umaga, gdje Legovići žive. U njihovoj paleti ima oko 140 različitih, pri Ministarstvu zdravstva registriranih proizvoda za profesionalnu uporabu, ali i za kućnu njegu lica i tijela. Proizvode kreme, gelove, serume, balzame, losione, ampule, kapi, šampone… Linija Esensa Mediterana danas se koristi diljem Hrvatske u nekoliko stotina salona ljepote i 20 wellnessa. Tretman Detox-Destress Lavander trenutno je implementiran u 15-ak hrvatskih wellnessa. (T. KOCIJANČIĆ; snimila J. PREKALJ)

Što je Detox - Destress Lavander
U liniji Detox - Destress Lavander su piling, masažni uljni gel, maska od algi i hidratantna krema od tekućih algi i eteričnih ulja. Lavanda se oduvijek koristi u kozmetici i blagotvorno djeluje kod depresije, ima antibiotička svojstva, pročišćuje organizam i ima posebnu vrlinu vraćanja psihofizičke ravnoteže. Lavanda pojačava djelovanje drugih eteričnih ulja i biljnih ekstrakata pa je u tretmanu Esense Mediterane pomiješana s ružmarinom, ekstraktom divljeg kestena, divljim kestenom i algama, kao sinergija od fito, aroma i talasoterapije.


Podijeli: Facebook Twiter