Uspjeh pulskog 2pixel studija

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na jucer otvorenom Hrvatskom investicijskom forumu u Zagrebu uz desetke izlagaca te stotine projekata našao se i 2pixel studio iz Pule koji su bili zapaženi s projektom 63-metarske superjahte "Shining".

Na ovom skupu, kojeg suorganiziraju Europska banka za obnovu i razvoj te Agencija za poticanje izvoza i ulaganja, projekt mladih Puljana Luke Raunica i Ivana Doblanovica bio je prezentiran u Muzeju za umjetnost i obrt.

Dizajn njihove superjahte je objavljen u ovogodišnjoj knjizi investicija, namijenjenoj mogucim investitorima na podrucjima turizma i gradevine. U toj mu je knjizi pripalo drugo mjesto medu najinovativnijim i najkreativnijim projektima za ovu godinu.

Zanimalo nas je ima li šanse da se projekt realizira, da netko izradi jahtu po njihovim nacrtima? "Može biti, ali nikad se ne zna. Sada nam je najvažniji marketing i pojavljivanje na slicnim izložbama", kaže Raunic. Rijec je o projektu za ciju bi realizaciju trebalo 35 milijuna eura pa mladi dizajneri traže pomoc i pokušavaju stupiti u kontakt s brokerima koji bi im bili posrednici u prodaji projekta.

- Netko je ipak na ovaj nacin prepoznao naš trud. Smatramo da je ovo veliki korak za industrijski dizajn u Istri od kojeg cemo zasigurno svi profitirati, kaže Doblanovic.


Podijeli: Facebook Twiter