Uspjeh pulskih i istarskih golfera

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na nedavno završenom prvenstvu hrvatske golf lige, ekipa golf kluba Pula osvojila je trece mjesto u prvoj ligi u konkurenciji 14 ekipa. Za GK Pula nastupali su Mario Funcic, Tihomir Bajto i Peter Youens.

Hrvatska golf liga ove se godine održala u šest kola na hrvatskim golf terenima u Zagrebu i Krašicu koji su, do izgradnje terena na Crvenom Vrhu kod Savudrije, bila dva jedina prava golf terena u Hrvatskoj.

A upravo je na novom golf terenu na Crvenom vrhu proteklog tjedna održan susret golfera iz Rima i Istre. Sudjelovalo je cetrdesetak golfera svih kategorija. Unatoc nekolicini kvalitetnijih talijanskih golfera te izostanka najboljih istarskih golfera, prijelazni je pehar pripao ipak golferima Istre. Sudjelovali su golferi GK-a Pula, GK-a Rovinj, GK-a Parentium, GK-a Tar i GK-a Umag. Najbolji od istarskih golfera bio je Marko Plovanic iz Tara. Uz domjenak na kraju turnira te dodjelu prijelaznog pehara, dogovoren je i uzvratni susret u Rimu slijedece godine.

Inace, istarski golferi sudjelovali su i na cetvrtom otvorenom medunarodnom prvenstvu Hrvatske na kojem se natjecalo cetrdesetak golfera iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Njemacke, Slovacke i Madarske. Od istarskih golfera najbolji su bili Davor Pikot i Lovorko Slamar koji su zauzeli 5. odnosno 15. mjesto medu hrvatskim golferima.


Podijeli: Facebook Twiter