Uspjeh pazinskih mažoretkinja na državnom natjecanju


Na državnom natjecanju mažoretkinja održanom proteklog vikenda u sportskoj dvorani O.Š. Ivana Perkovca u Šenkovcu u Hrvatskom Zagorju Pazinske su mažoretkinje ostvarile zapažen nastup.

U kategoriji pomponi kadetkinje su, u dobi od osam do dvanaest godina, osvojile prvo mjesto, dok su u kategoriji štap bile druge. Kao treća skupina Pazinskih mažoretkinja u kategoriji štap nastupile su juniorke koje su dosegle četvrto mjesto, čime im je zamalo izmakla medalja. Trinaest pazinskih djevojčica predvodila je Vedrana Ružić, voditeljica pazinskog plesnog studija The Spirit u čijem sastavu djeluje skupina Pazinskih mažoretkinja tek godinu dana, pa je samim time uspjeh još veći.

Na natjecanju je izvedeno oko 70 koreografija, a uz domaće mažoretkinje iz općine Brdovec nastupile su Plesna udruga Ritmokracija, Plesni klub Barbara te Plesni klub Nika iz Zagreba, Plesna udruga Dijamant iz Siska, Turopoljske mažoretkinje iz Velike Gorice, mažoretkinje Općine Martinska Ves, mažoretkinje grada Opatije, grada Svete Nedelje, grada Vodica, općine Pirovac te sela Dubrovčan. Susret je organiziralo Hrvatsko udruženje mažoret timova, a započeo je paradnim mimohodom i postrojavanjem svih sudionika, uz pozdrav zastavi i državnu himnu. Najmlađe su sudionice turnira imale samo četiri, a najstarije djevojke 20-ak godina. Za istaknuti je da su djeca i roditelji sudionika natjecanja donirali oko 2.500 kuna za poklone štićenicima obližnje ustanove Dječji dom Laduč smještene u dvorcu Vranyczany.

Program pazinskih mažoretkinja zasad polazi 21 plesačica, a vježbaju dvaput tjedno. Zainteresirani se mogu prijaviti na facebook stranicama Plesnog studija The Spirit. (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter