Uspjeh Đermana Vitasovića

Đermano Vitasović
Đermano Vitasović

Pulski pjesnik Đermano Vitasović dobio je pohvalu na 27. međunarodnom haiku festivalu u Ođacima. S tog natječaja objavljen je i zbornik s radovima, gdje su, pored Vitasovića uvrštene i Jasna Bulić iz Vodnjana te Sonja Buljević iz Buja. Izbornik je bio Mirko S. Marković, a urednica Biljana Zlamković.

- Neke lingvističke naznake točnije zapažanja nisu naodmet kada se iščitava ovogodišnji izbor. Haiku je dosta slobodna pjesnička forma, ali neka pravila moraju se zadovoljiti, on je neposredni izraz pjesničkog doživljaja pri čemu pjesnik nije nužno puno razmišljao što će napisati ili tko će to jednoga dana čitati. Primarno je kako će napisati i ostvariti što dublju komunikaciju s čitateljem i slušateljem. Kod haikua to je umijeće. Upravo, jedna od odlika većina pristiglih radova ove godine je trijumf forme, kazao je izbornik Mirko S. Marković.

Ova je godina bila vrlo uspješna za Đermana Vitasovića. Uz žminjsku autoricu Mariju Maretić jedini je Istranin čiji se uraci nalaze u haiku zborniku Ludbreg 2016. Uvršten je i u časopis Iris te na Akita international haiku network. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter