Uspio eksperiment «bez struje»

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Veliki ulog, velika nervoza - najkraca je skica TBF-ovog unplugged koncerta u zagrebackoj Mocvari, koji ce se uskoro naci na prvom «živom» albumu splitskog benda. Iako su imali bucnu podršku raspoložene publike, TBF-ovci kao da su u nastup ušli pod tremom, glavnom vokalu Mladenu Badovincu trebalo je vremena da se relaksira, a sve je bilo podredeno tome kako ce stvar funkcionirati na nosacu zvuka.

- Triba nam buke za semplirat, ajmo ajmo, pozivao je Badovinac publiku koja je bila blagonaklona i prema nešto lošijim izvedbama. No, kako je vecer odmicala i TBF-ovci se opustili, stvari su pocele sjedati na svoje mjesto. Kad su zaredali hitovi «Alles gut», «Heroics» i «Smak svita», postalo je jasno da eksperiment albuma «bez struje», i to od benda koji je stasao na hip-hopu, može uspjeti.

Oni koji im zamjeraju preceste nastupe, a nisu bili na «unplugged» koncertu, mogu ocekivati novo i do sada od TBF-a nevideno koncertno iskustvo. Stare stvari u izmijenjenim aranžmanima, gdje se Saša Antic hvata harmonike, a Luka Barbic melodike ili flaute, pricaju novu pricu, a pjesmama od kojih su neke nastale prije desetak godina daje novu dimenziju. Cak i ako su se preplašili da sve mora biti savršeno, da publika mora biti angažiranija nego ikada prije, TBF-ovci su drugim dijelom potvrdili da su najbolje što se hrvatskoj muzici dogodilo od kraja devedesetih do danas. Nastup su okoncali himnickom «Splitsko stanje uma», dokaz da su u seciranju hrvatske zbilje ispisali važnije stranice od svih odsjeka za sociologiju domacih sveucilišta.


Podijeli: Facebook Twiter