Usluga Poreč nabavila 2 nova komunalna vozila


U porečku su gradsku komunalnu tvrtku Uslugu u Centar za gospodarenje otpadom Košambra stigla dva nova suvremena komunalna vozila za sakupljanje komunalnog i reciklažnog otpada.

Vozila su tipa Iveco Strails s nadogradnjom za sakupljanje otpada. Kapacitet manjeg vozila je 17, a većeg 22 kubična metra. Snaga potisne ploče može se podešavati ovisno o vrsti otpada koji se prevozi što znači da će vozila moći prevoziti kako komunalni, tako i selektivni otpad. Vrijednost nabave iznosi ukupno 2,7 milijuna kuna (bez PDV-a) pri čemu je 40 troška financirao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Javna nabava bila je raspisana tijekom svibnja prošle godine, a ugovor je sklopljen s najpovoljnijim ponuditeljem tvrtkom CNM&CO iz Rijeke.

- Investiranje u nova vozila je neophodno budući da je prosječna starost voznog parka deset i pol godina, a u obzir treba i uzeti veliku količinu radnih sati ovih vozila. Zadnja dva vozila kupljena su 2009. i 2013. godine, dok najstarije vozilo za sakupljanje otpada ima 19 godina, kažu u priopćenju iz Usluge Poreč.

Tijekom zimskog perioda na terenu je pet ekipa za sakupljanje komunalnog i glomaznog otpada koje dnevno prikupe oko 32 tone otpada, dok za ljetnih mjeseci dvanaest ekipa na dan u prosjeku prikupi 110 tona otpada. Obnovom voznog parka porečka komunalna tvrtka želi doprinijeti racionalizaciji poslovanja radne jedinice Čistoća, ali i unaprijediti učinkovitost i ekološku prihvatljivost sustava prikupljanja i gospodarenja otpadom. (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter