Uslijed jake tuče više nesreća na Ipsilonu

Ambulanta i Peugeot iz smjera Poreča prema Puli
Ambulanta i Peugeot iz smjera Poreča prema Puli

Uslijed jake tuče na području Bala i Istarskog ipsilona danas između 10 i 11 sati dogodile su se tri prometne nesreće. Naime, u razmaku od nekoliko kilometara prije i poslije odmorišta Bale, u oba smjera razbijeno je više vozila, no srećom nije bilo ozlijeđenih vozila. Policija je zabilježila tri dojave za nesreće te je na Ipsilon upućena pulska prometna policija. Djelatnici Bina Istre su na mjestima nesreće postavili prometne znakove kojima je usporavan promet na tim dijelovima. Od Tee Balde iz Bina Istre doznajemo da je signalizacija za nepovoljne vremenske uvjete postavljena još u ranim jutarnjim satima.

- Središnji i jugozapadni dio Istre zahvatili su izvanredni vremenski uvjeti, a snažna tuča stvorila je poteškoće u prometu. U to vrijeme, na Istarskom ipsilonu dogodila su se tri izlijetanja vozila, a uzrok izlijetanja je neprilagođena brzina. U spomenutim događajima nema ozlijeđenih osoba, već samo materijalna šteta na vozilima. Operativne službe Bina-Istre, već rano jutros postavile su signalizaciju koja upozorava na otežane uvjete prometovanja zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta. Vozači su upozoreni da smanje brzinu kretanja te da dodatno obrate pažnju na sklizak kolnik. Odmah po smirivanju vremenskih uvjeta, promet je normaliziran, kazala nam je Balde.

Na mjestu događaja, prije odmorišta Bale iz smjera Pule zatekli smo vozača kombija koji nam je kazao da se nebo naglo spustilo i da velika količina tuče pala na kolnik te da je kliznuo i udario u zaštitnu ogradu autoputa. Prošao je bez ozljeda i dok smo razgovarali je čekao dolazak policije radi očevida, a policija je nekoliko kilometara dalje rješavala drugu prometnu.

Naime, prije odmorišta Bale, iz smjera Poreča, policija je obavljala očevid na nesreći gdje je stradalo i vozilo Hitne medicinske pomoći i Peugeot pulskih oznaka. Kolnik je u cijeloj dužini bio mokar i "neugodan" kod većih brzina, a temperatura je na tom dijelu bila pet stupnjeva niža nego što je to bila kod čvora Medaki. Cestari su vodili računa o prometu i pored znakova zastavicama usporavali promet. Kamion Bina Istre smo po povratku u Poreč sreli dok je sipao sol iz preventivnih razloga. Policija će nakon okončanja svih očevida izvijestiti o koliko se vozila radilo. (Napisao i snimio M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter