Uskrsni koncert polaznika OKUD-a Istra

Uskrsn koncert OKUD-a Istra (D. ŠTIFANIĆ)
Uskrsn koncert OKUD-a Istra (D. ŠTIFANIĆ)

Premala je bila dvorana OKUD-a Istre u Puli za svu publiku koja je u utorak navečer došla poslušati uskrsni koncert njegovih polaznika.

Izvođači su redom ispraćeni ovacijama, među njima ima mnogo vrlo talentirane djece,;neki već osvajaju nagrade i priznanja na raznim natjecanjima, a drugi su pokazali da je, ukoliko nastave tako marljivo vježbati, pred njima svijetla budućnost.

Koncert je počeo pjesmom Carlosa Santane "El farol" koju su izveli solo gitarist Ivan Berton, gitaristi Antonio Lagundžija i Filip Huseni, Eria Bassani (bas gitara), te udaraljkaši Gaia Radić, Paola Račić, Matija Fabris i Tobia Vidos.

Uslijedio je nastup glazbenog vrtića i pjesme "Tika taka", a od najmlađih, u nastavku programa nastupile su i Anastasia i Aleksandra Federovsky (klavir), obje polaznice predtečaja.

Veliku sigurnost u nastupu pokazao je i mali pijanist Vito Spagnolo s Morriconeovom temom iz filma "Dobar, loš, zao", kao i klavirist Noah Spagnolo te pijanistica Barbara Brkljača.

Simpatični i dobro pripremljeni bili su i mali gitaristi Dino Tognon, Damjan Radovanović, Erik Šegota, Gabrijel Radović te višestruko nagrađeni Oskar Marić, koji je pokazao vrlo dobre tehničke predispozicije.

Za sintesajzerom su se predstavile Dona Bulić i Lindy Rnjak, također prilično uspješno, a vrlo nadahnute i moćne bile su udaraljkašice Gaia Radić i Paola Račić. Potencijal imaju i solo pjevačice Noemi Tomić i Iva Gobin.

Bend u sastavu izvrsna vokalistica moćnoga glasa Eria Bassani, gitaristi Matija Viola i Marko Matijević, bas gitarist Fran Krčelić i bubnjarica Nensi Peruško nadahnuto je interpretirao Steavensov "Wild world", a isto tako dobri su bili i klaviristica Doris Modrušan, gitaristica Lucija Babić, bas gitarist Alex Nadišić i bubnjarica Sindi Trbulin s Modrušanovim "Zagrljajem tišine".

Popularnu Adeleinu "Rolling in the deep" izveli su Matija Fabris, bubnjevi; Lucija Babić i Luka Blašković, gitara; Eria Bassani, bas gitara, Noah Spagnolo, klavir i Iva Gobin, vokal.

I za kraj, predstavila se izvrsna mješovita vokalna skupina Nešpula pod ravnanjem Tatjane Merkl s legendarnom ABBA-inom "Take a chance on me" i Stanićevom "Narančom".

Točke su pripremili Zdravko Širola, Štefica Martinić, Tatjana Merkl, Alex Nadišić, Teodora Dimitrov, Tin Ribarić, Ester Marin i Tea Mužić. (V. BEGIĆ; snimio D. ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter