Uskrsni doručak, izložbe, igre i radionice za djecu i odrasle

Članovi FD Amfora na otvorenju izložbe za Uskrs
Članovi FD Amfora na otvorenju izložbe za Uskrs

Proslavi Uskrsa u Fažani, uz Općinu, pridružuje se i Turistička zajednica i Župni ured. Tako će, nakon današnje marende s bakalarom i fritulama od 10 do 12 sati na rivi u režiji Općine, u subotu od 9 do 19 sati na Trgu sv. Kuzme i Damjana biti izloženo osam velikih uskrsnih jaja, a misa bdijenja i blagoslov hrane u crkvi je od 21 sat. U nedjelju u 10 sati u župnoj crkvi počinje Uskrsna misa, a na rivi Općina od 10 do podneva organizira doručak za mještane sa šunkom, jajima, domaćim lukom i pićem.

U ponedjeljak, pola sata nakon Uskrsne mise koja počinje u 10 sati, pred crkvom će biti organiziran doručak uz veliku pincu za mještane i posjetitelje. Moći će se razgledati izložba velikih uskrsnih jaja i pisanica, a održat će se i radionica izrade uskrsnih jaja, odnosno ukrašavanje tehnikama origami, oslikavanjem, decoupage, faberge... Voditeljice radionica su Nela Radojičić, Dubravka Petković, Đulijana Marjanović i fažanski ogranak članica Saveza umirovljenika. Gastro radionicu "Nonina pinca i štrudel" vodit će fažanske penzionerke Luciana Debeljuh, Emilia Černac i Milka Petrić, a tu je "Uskrs s okusom čokolade" uz čokoladna jaja slastičarne Re del gelato.

Istovremeno će se odvijati natjecanje u tucanju i pičenju jaja. U 11 sati na trgu pred crkvom počinje Potraga za uskrsnim jajima, a odvijat će se i igre za djecu poput Uskrsne pinjate, Vratite rep uskrsnom zecu, Uskrsne prognoze, Pomozi zeki da složi uskrsna jaja, natjecanje u nošenju jaja u žlici te Tko će prije dotjerati jaje u gnijezdo.

U slučaju lošeg vremena, uskrsni doručak u ponedjeljak u organizaciji TZ-a i Župe bit će spremljen u 10.30 sati u Župnom uredu, a radionice će se održavati popodne, od 15.30 sati. Od jučer je u Multimedijalnom centru moguće pogledati izložbu Filatelističkog društva Amfora iz Fažane, odnosno njenog predsjednika Giancarala Moscarde. Stare čestitke i ostali poštanski materijal iz cijelog svijeta koji tematizira Uskrs može se pogledati sve do 24. travnja. (Z. S.)


Podijeli: Facebook Twiter