Uskrsna košarica i do tisuću kuna

Jaja, šunka, mladi luk, pinca - dodamo li janjetinu ili bakalar, eto nas na 300 kuna
Jaja, šunka, mladi luk, pinca - dodamo li janjetinu ili bakalar, eto nas na 300 kuna

Uskrs je pred nama, ove godine ranije no inače, no to ne znači da bi uskrsna trpeza trebala biti skromnija. Pa ipak, mnogi će se, kako su nam rekli, protegnuti onoliko koliko su dugi - jer više se ne može. U razgovoru s Puljanima doznali smo da za uskrsni objed, bogatiji ručak za cijelu obitelj, planiraju potrošiti oko 300 kuna dok se troškovi za nekoliko blagdanskih dana i pokoju sitnicu za djecu, poput uskrsnih čokoladnih jaja, penju i do tisuću kuna.

U kupovini jaja na tržnici jučer smo sreli Luciju Kasumović.

- Za ručak ćemo, kao i inače, janjetinu s krumpirima i mladim lukom, za uskrsni doručak jaja, šunku, a napravit ću i neki kolač, rekla nam je Kasumović.

I Zdenka Benčić iz Pule za ručak planira raditi janjetinu. "Još je nisam kupila pa ne znam cijenu, ali vjerujem da će biti skuplja nego lani. A što vam danas nije skuplje", rekla nam je u dahu. Dodala je ipak da planira iskoristiti brojne popuste na prigodne artikle koji trgovci ovih dana nude.

- Svake se godine počastimo, svi se nađemo, radim ručak za djecu, unuke… ma sigurno mi samo na to ode oko 300 kuna. Pa još koje čokoladno jaje za najmlađe, koja pinca, kolač, skupi se tih šoldi… veli nam pozirajući s unukom koja je prve čokoladne pisanice već dobila - od pranone.

Na tržnici, na kojoj najveću gužvu očekuju u petak i subotu, ponuda je nešto skromnija nego prošlih godina. Mladog luka ima (no ne i škalonje), ima i rotkvica, ali manje nego lani. Dva su razloga za to - prvi je što je Uskrs ranije no inače, a drugi što je hladnije. (B. PETROVIĆ; snimio M. MIJOŠEK)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter