Uskrsna čestitka Istre 1961

Slavlje zeleno-žutih u Osijeku (V. KOS/CROPIX)
Slavlje zeleno-žutih u Osijeku (V. KOS/CROPIX)

Ljepšu čestitku za Uskrs sebi i svim navijačima Istre 1961 teško da su mogli poslati. Super uvjerljivom pobjedom od 4:0 nad Osijekom u Gradskom vrtu, izborenom u znatno reduciranom sastavu, pulski su nogometaši sebi izborili slobodnu nedjelju i ponedjeljak, gurnuli klub na sedmu poziciju u prvenstvu, gdje odavno nije bio, a ujedno treneru Igoru Pamiću čestitali drugu obljetnicu na klupi "zeleno-žutih".

Pamić je svoj drugi mandat na klupi pulskog prvoligaša počeo 29. ožujka 2011. godine, a dvije godine kasnije njegova je momčad reprizirala najuvjerljiviju prvoligašku pobjedu u povijesti kluba. S četiri gola razlike prethodno je poraženo tek Međimurje i to u sezoni 2005/06. Ovo je pak najuvjerljivija gostujuća pobjeda, jer dosad su Puljani slavili s tri gola razlike protiv Intera u Zaprešiću i Zagreba u Kranjčevićevoj. Uvjerljiva pobjeda stigla je protiv "crne mačke", suparnika kojega Puljani od povratka u Prvu ligu nisu uspjeli svladati.

- Govorio sam već u bezbroj navrata da moji dečki odlično treniraju i odlično igraju i da rezultati koje ostvarujemo nisu adekvatni prikazanom na travnjaku. Ovoga smo puta konačno zasluženo nagrađeni. Protiv Osječana, koje smo u prethodna četiri susreta nadigrali, ali nismo pobjeđivali, sad smo upisali visoku pobjedu. Zasluženo. I tu pobjedu poklanjamo za Uskrs svim pravim navijačima Istre 1961, rekao je zadovoljni Igor Pamić, trener s najduljim stažem na istoj klupi u Prvoj HNL.

Do super uvjerljivog slavlja "zeleno-žuti" stigli su u situaciji kad su u Osijek otputovali bez "pola momčadi". U Puli ili na liječenju su ostali Ježina, Horvat, Križman, Ottochian, Anđelković, od kojih bi većina vjerojatno našla mjesto u prvih 11. Zanimljiva je bila poruka Pamića pred put: "Što nas je manje, to smo jači." (R. CAR)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter