Uskrs navještaj covjekova spasenja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sva naša vjera sažeta je u otajstvu Kristova Vazma, glavni navještaj uskršnjih blagdana jest da je Isus uskrsnuo, Krist je živ i on je pobijedio smrt, porucio je u uskrsnoj cestitki nadbiskup zagrebacki kardinal Josip Bozanic.

U cestitki koju je putem elektronskih medija uputio svim vjernicima te gledateljima i slušateljima u domovini i inozemstvu kardinal Bozanic istaknuo je da Uskrs objavljuje Božju moc, koja navješta nadu da je po Kristovom uskrsnucu u konacnici pobijedeno svo zlo svijeta te da je Uskrs navještaj oslobodenja i spasenja covjeka.

"Uskrsli Krist novi je covjek te je u Kristu uskrslom svaki kršcanin pozvan živjeti novost života", rekao je i dodao da je uskrsli Krist prisutan u zajednici svojih vjernika, a kršcanska vjera poziva nas na zajedništvo s Kristom u skladu s izabranim geslom za pohod Svetog oca Hrvatskoj - "Zajedno u Kristu".

Papa, dodao je, dolazi ucvrstiti svoju bracu i sestre u uskrsnoj vjeri kako bismo ojacani u sigurnosti da je Isus Krist živ i prisutan medu nama, Isusa ljubili i slijedili ga što daje smisao i puninu ljudskome životu. To, porucio je kardinal Bozanic, potvrduje Benedikt XVI. svojom molitvom, svojim svjedocenjem, svojim ucenjem i svojim pohodima i u tome je suština dragocjenoga dara što ga Papa želi posredovati svojim dolaskom k nama.

Istaknuvši da je Papin pohod Hrvatskoj i Zagrebu usmjeren na sve stanovnike naše zemlje, kardinal se zapitao kako u toj prigodi ne misliti na cinjenicu posebne povezanosti hrvatskoga naroda sa Svetim Ocem, što je tako duboko obilježilo našu povijest.

Kardinal je podsjetio da ce se Sveti Otac za svoga pohoda Hrvatskoj susresti s predstavnicima svijeta kulture, znanosti, umjetnosti, gospodarstva, politike, sporta, vjerskih zajednica i diplomatima.

"Radujuci se skorom slavlju s našim papom Benediktom XVI., svim vjernicima koji vjeruju u Kristovo uskrsnuce želim blagoslovljen Uskrs. Sretan Uskrs cestitam i svim ljudima dobre volje koji iskreno traže svjetlo na putu svoga života", porucio je na kraju uskrsne cestitke zagrebacki nadbiskup kardinal Josip Bozanic. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter