Uskrs na Kamenjaku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Uskrs na Kamenjaku" naziv je manifestacije koja u subotu pocinje u uvali Školjic na Kamenjaku, najavili su danas na  konferenciji za novinare njeni organizatori, ravnatelj Javne ustanove Kamenjak Neven Iveša i edukatorica u ustanovi Nina Skoko.

- Nastavljamo s humanitarnim manifestacijama u znacajnom krajobrazu Kamenjaka kojima je cilj zaštita prirode. Time poticemo svijest o ocuvanju okoliša, bavljenje sportom i boravak u prirodi, osobito kod djece, rekao je Iveša.

Manifestacija pocinje u 10 sati u uvali Školjic organiziranim pješacenjem uz vodica i upoznavanjem s ljekovitim biljem te zanimljivostima Kamenjaka. Glavni program slijedi u podne prodajom uskršnjih radova vrticke skupine Premantura. Usto ce se prodavati i djecje majice JU Kamenjak s likom dinosaura, a mještanke Premanture prodavat ce domace uskrsne kolace. Prikupljena sredstva bit ce donirana premanturskoj vrtickoj skupini Djecjih vrtica Opcine Medulin.



Biciklijada za najmlade pocet ce takoder u podne, a u suorganizaciji udruge brdskog biciklizma Adrenalina bit ce priredena i vježba spretnosti na biciklima za najmlade pa su obavezne kacige za vožnju bicikla, a svi sudionici dobit ce bocice za vodu s logom udruge.

Od 12 do 14 sati zainteresirani ce se moci okušati u jahanju na konjima s ranca "Barba Tone" iz Manjadvorci.

Potraga za uskršnjim jajima za djecu pocinje u 13 sati, a u 14 sati slijedi kreativna radionica udruge Rotonda uz izradu košarica i bojanje jaja. Starijima od 15 godina namijenjen je pak turnir u picenju jaja koji pocinje u 13 sati, a najbolji ce dobiti i nagrade.

Aktivnosti ce biti obogacene gastronomskom ponudom uz domace kolace, fritaju sa šparugama i pancetom. U slucaju kiše manifestacija se odgada. (P. LUKEŽ)


Podijeli: Facebook Twiter