Uskrs govori o pobjedi dobra

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Naše životne kušnje u svjetlu Uskrsa postaju upravo put prema konacnom uspjehu. Preuzimanje pak, a ne izbjegavanje, odgovornosti u Crkvi i društvu te svjedocenje životom i rijecju evandeoskih vrednota ostaje naš trajan kršcanski poziv: osobito svjedocenje kršcanskih vjernika, laika za danas posebno ugrožene obiteljske vrednote ljubavi, vjernosti, strpljivosti, zajedništva, otvorenosti životu, porucio je biskup porecki i pulski Ivan Milovan u uskrsnoj poruci upucenoj svim katolicima i ljudima dobre volje.

Tradicionalno citanje poruke pred novinarima u zgradi ordinarijata proteklo je i u znaku susreta s cestitarima Uskrsa - županom Ivanom Jakovcicem, poreckim gradonacelnikom Edijem Štifanicem i predsjednikom Gradskog vijeca Edidiom Kodanom.

Biskup se svojim gostima zahvalio na dosadašnjoj dobroj suradnji, pogotovo na polju ocuvanja kulturne baštine. Podsjetio je pritom i na projekte na kojima biskupija intenzivno radi - izgradnju nove crkve u Porecu i novog pastoralnog centra u Rovinju.

Dodao je da se, po pitanju potonjeg, trenutno nalaze u pregovorima s Hrvatskim fondom za privatizaciju u vezi sa zemljištem na kojem ce centar biti izgraden. Biskup je govor zakljucio rijecima da je Uskrs blagdan koji govori o pobjedi dobra i donosi svim ljudima ohrabrenje za nošenje s poteškocama.


Podijeli: Facebook Twiter