Uskrs bez struje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U dijelovima opcine Marcana od jutra postoje problemi u opskrbi strujom. Mnoge obitelji su, nažalost, svoje goste na uskršnjem rucku docekali uz svijece.

- Od jutra nam povremeno nestaje struja, a i kad se pojavi, toliko je slab napon da žarulje trepere. Najgore nam je to što imamo štednjak samo na struju i ne možemo ništa skuhati. Tako je u cijelom susjedstvu, ljudi se ne mogu pripremati za Uskrs, imali su neke planove a sad ne znaju što da rade, javio nam je jedan citatelj iz predjela Šantini dvori na ulazu u Marcanu, koje vec duže vrijeme muku muci s napajanjem elektricnom energijom.

Zbog dosadašnjih ucestalih zapaljenja stupova dalekovoda s nestrpljenjem se ocekivala jaca kiša koja je trebala zaustaviti te probleme u sustavu, no ona je danas mnogima donijela samo brigu.

Direktor Elektroistre Pula Davor Miškovic rekao je da od ranog jutra stižu dojave o nestancima struje, te da su neki kvarovi vec uklonjeni. Najveci problem pojavio se na podrucju Krvavica, Prodola i Filipane koji su u potpunosti bez struje.

- Naše dežurne ekipe na terenu utvrdile su da je izgorio jedan stup i saniranje tog kvara ce trajati malo duže, tako da se nadamo da ce do 14 sati i ovo podrucje imati struje. Na nekim drugim podrucjima takoder ima nekih manjih kvarova, a radi se vecinom o nešto slabijem naponu na podrucju Gurana i Sv. Cecilije. To je to što nam je za sada dojavljeno. Žao nam je što se to dogada baš na Uskrs, ali molimo korisnike za malo strpljenja, jednostavno nam vremenske prilike ove godine ne idu na ruku, kazao je Miškovic.

Vlasnicima poznatog ugostiteljskog objekta u Prodolu to je slaba utjeha jer ne znaju hoce li danas uopce moci primiti goste koji su im se vec danima ranije najavili.

- Struje nemamo još od 8.30, tako da ne možemo niti zagrijati prostorije, niti imamo svjetla, niti možemo išta raditi u kuhinji. Prije 15-ak dana bili smo bez struje 48 sati i dosta toga nam se pokvarilo u frižiderima. Osim toga, gotovo svakodnevno nam nestaje nakratko struja ili imamo jako mali napon. Djelatnici Elektroistre su izlazili na teren i rekli da je sve u redu, a nije i to se vidi na svim elektronskim uredajima, kažu ti ugostitelji.

Opskrba elektricnom energijom normalizirana je tek nakon 22 sata. (Patricija SOFTIC-MEHMEDOVIC)

 


Podijeli: Facebook Twiter