Uskoro useljenje u nove prostore Gimnazije

Dvorana je pokrivena prije gotovo dvije godine (A. T.)
Dvorana je pokrivena prije gotovo dvije godine (A. T.)

Završen je postupak natjecanja za opremanje novih učionica i sportske dvorane nadograđenih na zgradu rovinjske Gimnazije, koju koriste Srednja škole Zvane Črnje i Srednje talijanska škola. Doznajemo da je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta odbilo žalbu na natječaj i time potvrdilo prije izabranog najpovoljnijeg ponuđača, s kojim će se sklopiti ugovor o nabavci potrebne opreme i opremanju.

Nadogradnja stoljetne zgrade Gimnazije je, nakon dvije i pol godine od početka radova, dovršena sredinom rujna prošle godine. Nakon toga nekoliko su mjeseci uklanjani uočeni nedostaci. Nadogradnja je tako uporabnu dozvolu dobila krajem ožujka pa je preostalo dosta vremena da se pripremi za useljenje početkom nove školske godine.

Natječaj za opremanje novoizgrađenih prostora raspisan je na vrijeme, u srpnju prošle godine. Međutim, nakon što je u kolovozu izabran najbolji ponuditelj, drugi se žalio. Zbog nedefiniranog zakona o javnoj nabavi žalba je dugo čekala rješenje, ali je na kraju u siječnju ove godine ipak poništen natječaj, čime su stečeni uvjeti za raspisivanje novog. Novi je natječaj raspisan tek u srpnju ove godine, s rokom prijave zainteresiranih do 21. kolovoza. Potom je opet došlo do žalbenog postupka, koji je ovaj put riješen u tri mjeseca. (A. POKRAJAC)


Podijeli: Facebook Twiter