Uskoro susret Nikolića i Jahjage

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednica Kosova Atifete Jahjaga uskoro će se u Bruxellesu sastati s predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, priopćeno je u srijedu iz ureda kosovske predsjednice.

Kako su večeras izvijestili beogradski mediji pozivajući se na priopćenje iz Prištine, Jahjaga je istaknula da će njezin susret s Nikolićem u Bruxellesu biti potpora svim procesima dijaloga koji vode dvije vlade i u ostvarivanju tih sporazuma.

Savjetnik Jahjage Ramush Tahiri prije nekoliko je dana najavio da će se Jahjaga i Nikolić sastati tjekom veljače, ali nije precizirao kada jer će datum ovisiti od usklađivanja obveza europskih dužnosnika koji će biti uključeni u organizaciju sastanka.

Prema Tahirijevim riječima, Jahjaga i Nikolić neće moći razgovarati izvan tema koje nisu predviđene dijalogom Beograda i Prištine i neće imati mogućnosti da otvore nova pitanja, ali će dati poticaj za rješavanje onih koja su u dosadašnjem dijalogu već otvorena.

Srbijanski predsjednik potvrdio je uoči Nove godine da je pozvao Jahjagu da se sastanu, a u intervjuu Politici rekao je da je o pozivu koji je uputio predsjednici Kosova izvijestio visoku predstavnicu EU Chaterine Ashton i povjerenika za proširenje EU Štefana Fuelea. Nikolić je tad ocijenio kako je manje važno gdje bi bio održan taj susret, ali da bi možda trebalo izbjeći i Beograd i Prištinu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter