Uskoro susret Milanovica i Obame

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Šefovi država ili vlada clanica NATO-a okupit ce se za dva mjeseca u Chicagu na 25. summitu Sjevernoatlantskog saveza, na kojem ce prvi put u tom formatu nastupiti i premijer Zoran Milanovic, koji je u vrijeme trecesijecanjske koalicije bio na dužnosti nacionalnog koordinatora za NATO. Kako doznajemo, predsjednik države Ivo Josipovic i premijer Milanovic dogovorili su se da u Chicago putuje premijer, koji ce predvoditi hrvatsko izaslanstvo, u kojem ce još biti ministrica vanjskih poslova Vesna Pusic i ministar obrane Ante Kotromanovic.

Summit NATO-a održava se 20. i 21. svibnja u Chicagu, a domacin susreta je americki predsjednik Barack Obama. Ovogodišnji sastanak na vrhu bit ce prilika i za prvi susret Milanovica i Obame na zajednickom zasjedanju Sjevernoatlantskog vijeca, kao i na drugim zajednickim sastancima dvodnevnog skupa.

Na prošlom summitu NATO-a u studenom 2010. u Lisabonu, Hrvatsku je predstavljao predsjednik države i vrhovni zapovjednik Josipovic, dok su na povijesni summit u Strasbourgu i Kehlu godinu dana ranije, na kojem je Hrvatska prvi put sudjelovala kao punopravna clanica, iz Hrvatske putovali i Stipe Mesic i premijer Ivo Sanader jer se nisu mogli dogovoriti koji ce od njih predstavljati zemlju.


Podijeli: Facebook Twiter