Uskoro redizajn labinskog sajma

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Unatoc najavama da ce vašar, koji u Labinu gostuje svake trece srijede u mjesecu, nakon sijecnja vjerojatno preseliti iza kolodvora, ponuda «od igle do adibasa» i u srijedu se protegnula na placu kod gradske tržnice, a tamo ce biti i iduceg mjeseca, po rijecima Alena Golje, direktora gradskog komunalnog poduzeca 1. maj.

Za travanj, pak, najavljuje kvalitetnije izdanje sajma, koji bi se i dalje održavao jednom mjesecno. Konacnu ce sliku i lokaciju komunalci i Grad Labin odrediti nakon svojevrsne radionice, na kojoj ce predložiti preseljenje na parkiralište kod nekadašnje direkcije rudnika, na potez od srednjoškolske sportske dvorane do KUC-a Lamparna.

"Krajem ovog ili pocetkom iduceg mjeseca pozvat cemo Udruženje obrtnika, predstavnike stanara zgrada oko tržnice, politicke stranke pa i medije da dadu prijedloge o sadržaju i lokaciji sajma. Prije godinu dana vec smo pokušavali suradivati s lokalnim obrtnicima i trgovcima, ali bezuspješno, pa sada idemo preko njihovog udruženja, sa željom da, ovisno o interesu, realiziramo i tzv. tematske sajmove", kaže Golja.

Unatoc poznatoj tužbalici stanara zgrada kod markata na racun zagušenog prometa te uneredenosti okoliša, ta lokacija - za koju se nedavno izjasnilo najviše anketiranih - ipak ostaje otvorena opcija. Nije nemoguc ni premještaj sajma na plato iza kolodvora, tvrdi Golja.


Podijeli: Facebook Twiter