Uskoro preustroj HRT-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pred Hrvatskom radiotelevizijom (HRT) opsežan je plan preustroja koji uključuje promjenu organizacijske strukture i integraciju sastavnih dijelova te kuće - televizije, radija i glazbene proizvodnje u jednu cjelinu, doznaje se na današnjem brifingu za novinare na HRT-u.

Osnovni cilj preustroja je stvaranje modernoga i učinkovitijega javnog servisa koji će uspješnije odgovarati potrebama korisnika jer, kako je rečeno, bez funkcionalnog HRT-a, nema ni zdravog društva. Jedna od ključnih promjena bit će ustrojavanje novih organizacijskih cjelina - Programa, Produkcije, Tehnologije i Poslovanja radi stvaranja nove multimedijalne strukture. Svaka od tih novih organizacijskih cjelina imat će ravnatelja koji će za svoj rad odgovarati glavnom ravnatelju.

Programska transformacija trebala bi pridonijeti otvaranju općenamjenskih kanala od kojih će svaki imati glavnog urednika koji će se brinuti o sadržaju, umjesto dosadašnjeg načela po kojemu su program kreirale tematske redakcije, poput informativne, sportske, zabavne i slično.

Kao dio promjena slijedi izrada novog pravilnika o unutarnjem ustroju, kojim će se u tri faze promijeniti unutarnji ustroj HRT-a, izraditi nova sistematizacija te raspisati natječaji za četiri ravnateljska mjesta i 17 glavnih urednika za sve televizijske, radijske i multimedijske dužnosti.

Na brifingu je rečeno i da će, nakon preustroja, slijediti faza restrukturiranja HRT-a koja bi trebala trajati do 2015., a nakon toga bi se do 2017. trebali vidjeti "jasni obrisi novoga HRT-a". Također je rečeno da ove godine HRT očekuje daljnji pad prihoda od marketinga, što je, kažu na nacionalnoj javnoj radioteleviziji, problem koji pogađa i sve ostale medije u Hrvatskoj. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter