Uskoro premijera "Grada izobilja"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Grad izobilja", dugo iščekivani 105-minutni dokumentarni film o najznačajnijim trenucima pulske subkulturne glazbene scene kao i o društvenim prilikama u Puli u vremenu od 1978. do 1991., bit će premijerno prikazan u kinu Valli za dva tjedna, u petak, 25. siječnja, uz jednu dnevnu projekciju sljedećih pet večeri, sa zadnjom u utorak, 29. siječnja.

Film "Grad izobilja" naziv duguje istoimenoj kultnoj pjesmi prvoe pulske punk grupe Problemi, jedne od tada prvih i na prostoru Jugoslavije, koja se prošlog ljeta, zajedno s frontmenom Marinom Piukom, koji je za tu priliku došao iz Australije, ponovno okupila i svirala na punoj terasi Uljanika.

Prvi dani punka, eksplozija novovalnih bendova, hard rock, heavy metal, društveno-političke prilike tog vremena, što je Pula imala, a što nije, zašto je nekada bilo bolje nego danas i još mnoge zanimljivosti vremena koje je stvaralo i ostavljalo velike stvari, uz više od 50 sugovornika, pregršt fotografskih materijala, novinskih arhiva, audio i videozapisa - prvi put na jednome mjestu, u dokumentarcu "Gradu izobilja", djelu autorskog trija Zlatko Gotovac (scenarist i redatelj), Mladen Medić (scenarist, redatelj, snimatelj i montažer) te Mihaela Tikvicki (stalni suradnik i koordinator projekta).

Produkciju potpisuje Virus Art Core i Udruga Syntheses.

Nakon premijerne projekcije slijedi after party u pulskom klubu Uljanik, gdje će koncert imati bendovi Sake i Monah, a DJ Alex puštat će rock, punk, new wave, alter, te metal glazbu 70-ih, 80-ih i 90-ih godina. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter