Uskoro otvorenje novog boćališta i igrališta pod reflektorima

Općina za skatere planira novu lokaciju (N. LAZAREVIĆ)
Općina za skatere planira novu lokaciju (N. LAZAREVIĆ)

Sve se praši na gradilištu sportskih terena u Fažani između Zajednica Talijana te dječjeg vrtića Sunce i Osnovne škole. Igrališta pomalo dobivaju svoj finalni oblik, krajnji rok izgradnje za Kapeloto Beton, izvođača radova, istječe 15. svibnja, ali na terenu saznajemo da bi, posluži li majstore lijepo vrijeme, sve moglo biti zgotovljeno i već do ponedjeljka, do Prvog maja.

- Mi bi zaista voljeli da bude otvoreno 1. svibnja, ali mislim da to nije realno. A svakako će sportski centar biti gotovo prije roka, poručio je Radomir Korać, donačelnik Općine Fažana.

Tek prva faza

Potpuna rekonstrukcija sportskog centra vrijedna je oko milijun kuna, a kada bude gotova učenici, klubovi, rekreativci i ostali mještani imat će na raspolaganju potpuno novo boćalište s četiri staze, košarkaško i rukometno igralište, i sve to osvijetljeno reflektorima. Podignut je i montažni objekt u kojem će se nalaziti nužna prostorija i toalet, a sve sadržaje povezuju pješačke staze. U planu je izgradnja i malog gledališta.

- Sportski centar koristit će osnovna škola, naši klubovi i udruge, na njemu će se, tako je zamišljeno, održavati i razne manifestacije. Prostor je zaista lijep i velik i moći će primiti veliki broj ljudi. Tu će se moći odvijati razni sadržaji, u planu su malonogometni turniri, odbojkaški turniri, natjecanja u badmintonu i ostalo. Fažana i naši mještani zaslužuju takav reprezentativni centar, rekao je Korać.

No, to je samo prva faza rekonstrukcije. U drugoj se planira izgradnja dječjeg igrališta i vježbališta s fitness spravama kakvih je već nekoliko Općina podigla na svojoj obali, uz plaže i kupališta.

Radovi započeti ove godine bili su planirani još u prošloj, a prilikom donošenja ovogodišnjeg proračuna donačelnik Korać objasnio je da je investicija lani odgođena zato što su prethodno imali informaciju iz županijskog Odjela za prostorno planiranje da za rekonstrukciju nije potrebna građevinska dozvola, a potom se ispostavilo da je ipak nužan takav dokument. Zbog toga se išlo u izradu novog projekta, istovremeno je dolazilo do promjena na čelu tog županijskog odjela, a tvrtka Urbis, koja je projektirala centar, rješavala je i svoje interne probleme.

Nogometni centar

S novim rekonstruiranim centrom, koji će ipak biti više na usluzi domaćim ljudima, Fažana dodatno dokazuje svoju orijentaciju sportskog i rekreacijskog odredišta. Podsjetimo i da je od sportske infrastrukture u planu izgradnja Nogometnog centra na području bivše političke škole, između kampa Bi Village i trgovačkog centra Plodina, za koji je već usvojen Urbanistički plan uređenja. U ovoj se godini planira 100 tisuća kuna utrošiti na geodetske podloge, a projekt izgradnje aplicirat će se na fondove Europske unije. Kada bude gotov, "preuzet" će sve nogometne manifestacije koje se trenutno odvijaju na igralištu Oliva u centru mjesta.

Skate park projektira se kod Bi Villagea

Lokaciju bivšeg igrališta kod Circola i vrtića mnogi povezuju i sa skate parkom koji su godinama ranije izgradili članovi lokalnog Skateboard kluba "August Šenoa", a na kojem su i organizirali natjecanja. No, za rampe skate parka tamo više nema mjesta.

- Pohvalno je da su skate park demontirali sami dečki iz "Šenoe". No, radi se projekt za novi park, nalazit će se u blizini Bi Village i projektira se u dogovoru s njima. Taj će skate park biti i u njihovom interesu, ali i gostiju željnih takvih sadržaja, zaključio je Korać. (Zvjezdan STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter