Uskoro otvaranje Santorijeve i trgovačkog centra

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog izgradnje priključka na oborinsku kanalizaciju budućeg trgovačkog centra podno Kaštanjera uz obilaznicu, dio Santorijeve ulice već je dva mjeseca zatvoren za promet. No, vidljivo je na gradilištu da su radovi pri kraju, odnosno da će se, prema najavama, prometnica otvoriti za promet početkom rujna, a otprilike u to vrijeme s radom će započeti i novi trgovački centar.

Kružni tok kod trgovačkog centra

- Izgradnja kružnog toka i prilazne ceste novog trgovačkog centra u Santorijevoj ulici za sada idu prema planu te se otvaranje kružnog toka za promet očekuje po planu, odnosno, početkom rujna ove godine, poručili su nam iz Grada Pule.

U dijelu Santorijeve ulice radi se kompletna nova infrastruktura, od oborinske odvodnje, javne rasvjete, elektroničke komunikacijske kanalizacije, do rekonstrukcije vodovodne i plinovodne mreže, te omanji kružni tok koji bi trebao spriječiti stvaranje gužvi pred trgovački centrom. Radove izvodi TGT - Adriatik d.o.o. iz Pule, odabran kao najpovoljniji ponuditelj na javnom natječaju. S obzirom da cijelo ljeto, odnosno od kada su radovi započeli, vozači koriste alternativni pravac, sigurno je da se jedva čeka otvaranje prometnice i normalizacija prometa, pogotovo preko Gregovice i dijela Kaštanjera.

Novi trgovački centar, pak, kojeg gradi tvrtka MID Bau Nekretnine d.o.o. - hrvatska "podružnica" austrijske grupacije MID nakon što je projekt i zemljište kupio od prvobitnog investitora tvrtke Dilutus, a zatim je kupio i dodatna zemljišta od privatnih vlasnika, također je pred završetkom. Štoviše, pojedine trgovine, odnosno njihovi novozaposleni djelatnici, u budućem centru već pripremaju svoje prostore, i predstoji još samo uređenje okoliša centra oko dva izgrađena objekta i parkirališta s oko tristotinjak parkirnih mjesta. Ukupna površina zemljišta na kojemu je izgrađen novi trgovački centar iznosi oko 28 tisuća četvornih metara, a zakupna površina trgovačkog centra iznosi oko 13 tisuća četvornih metara.

Trgovci već spremaju prostore

Kako smo već ranije izvještavali, tvrtka Dilutus je od Grada Pule kupila zemljište od gotovo 20 tisuća kvadrata za približno 22 milijuna kuna. Na toj je lokaciji namjeravala izgraditi višeetažni centar, no novi su vlasnici promijenili projekt. Izgrađena su dva prizemna objekta od kojih će u jednom biti hipermarket lanca Interspar te manji broj drugih zakupaca. Drugi objekt predviđen je za modne brendove poput New Yorker, Sportina, Galileo i C&A (odjeća), Mass i Deichmann (obuća), Top Shop (dom), Hervis (sport), KIK (diskont), Zoo City (kućni ljubimci), zatim ljekarna Farmacia, drogerije DM i Müller te ugostiteljski objekt Leggiero. Što se tiče otvaranja radnih mjesta u novom trgovačkom centru, prema neslužbenim procjenama tu bi zaposlenje moglo pronaći dvjesto do tristo građana. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter