Uskoro otvaranje ponuda za obalni kolektor

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na susretu s novinarima u utorak gradonacelnik Pule Boris Miletic izdvojio je aktivnosti kojima su se gradska uprava i poduzeca bavili u proteklih mjesec dana, a medu njima su nastavak izgradnje kanalizacijskog i vodovodnog sustava, projekt "Dolcevita", zapošljavanje dugotrajno nezaposlenih osoba, pomoc gospodarskom sektoru i proširenje groblja.

Kako je naglasio, 22. rujna dovršena je izgradnja Crpne stanice Veli Vrh i ponovljen je, ovaj put medunarodni, natjecaj Hrvatskih voda za izgradnju obalnog kolektora.

- Ocekujemo 1. prosinca u podne otvaranje ponuda i izbor izvodaca te se nadam da ovaj put nece biti problema i da cemo prionuti radovima. Trenutno se ureduje i park kod Veterinarske stanice koji je bio raskopan zbog izgradnje šijanskog kolektora, a uskoro zapocinju radovi na dijelu tlacnog voda Crpne stanice Veli Vrh u Tršcanskoj ulici koji bi se tako spojio s dijelom vec izgradenog kolektora u Kolodvorskoj ulici. Pritom moram zahvaliti stanarima tog dijela grada na strpljenju jer je duže vrijeme bilo otežano i prometovanje i parkiranje, istaknuo je gradonacelnik.

Zapošljavanjem osoba koje su duže od 36 mjeseci bile na zavodu Grad se ukljucio u program zapošljavanja, a te ce osobe zapoceti s uredenjem javnih skloništa, parkova i okoliša škola i vrtica. Grad pomaže i gradevinarima njihovim ukljucivanjem u radove poput proširenja groblja, izgradnje magistralnog cjevovoda Valtida - Pula radi unapredenja vodoopskrbnog sustava te drugim potporama.

- Ovaj tjedan prezentirat cemo program "Milijun plus" kojim cemo osigurati potpore gospodarstvenicima u 2012. godini. Dosad smo imali vrlo uspješne mjere kreditiranja poduzetnika, na nacin da je Grad na kreditna sredstva odobravao subvencioniranu kamatnu stopu, i to uglavnom proizvodnim djelatnostima. Sada cemo milijun kuna namijeniti poticajima za novo zapošljavanje, za inovacije, poduzetnike pocetnike, za ulaganje u standarde kvalitete kao i mjere za korištenje obnovljivih izvora energije. Naime, Republika Hrvatska preuzela je obveze da oko 13 posto proizvodnje energije mora biti iz obnovljivih izvora do 2020. godine. Stoga je ovo naš doprinos, kao lokalne razine, svima koji žele koristiti obnovljive izvore energije, istaknuo je gradonacelnik.

Novinare je zanimala mogucnost da gradonacelnik s Bina-Istrom ispregovara povlastice za radnike koji iz drugih dijelova Istre svakodnevno dolaze na posao u Pulu. Miletic je rekao da prihvaca sugestiju, ali je takoder naglasio da zasigurno i koncesionar vodi racuna i razmišlja da cestarina bude primjerena uvjetima u društvu.

Na upit je li riješen status bivšeg vojnog poligona u Ulici Marsovo polje gradonacelnik Boris Miletic odgovorio je da to još nije riješeno pitanje i da postupak traje duže nego što bi trebao. (S. ZRINIC TERLEVIC)

 


Podijeli: Facebook Twiter