Uskoro opet natječaj za prodaju fažanskih nekretnina

(Z. STRAHINJA)
(Z. STRAHINJA)

Prodaju još dviju nekretnina u svom vlasništvu oglasit će Općina Fažana, a zeleno svjetlo za to, samo mjesec i po dana od kada je proveden prethodni natječaj, proteklog su tjedna dali vijećnici. Na ovom će natječaju biti ponuđene dvije parcele u Valbandonu od kojih se očekuje da Općina, budu li prodane po procijenjenoj vrijednosti, ostvari prihod od 876 tisuća kuna.

Parcela u Voćarskoj ulici ima 432 kvadrata, u naravi je to zelena površina uz javnu prometnicu, u zoni stambene namjene, a čiju je vrijednost sudski vještak procijenio na 494 tisuće kuna. Druga parcela nalazi se u Maloj kontradi, s površinom od 334 kvadrata, vrijedna je 382 tisuće kuna, a koristi se kao pristupni put i dio okućnice susjedne parcele. Vrijednost obiju parcela procijenjena je na 1.143 kune po četvornom metru.

U odluci o prodaji nekretnine stoji da su uvjeti gradnje na nekretninama utvrđeni Urbanističkim planom naselja Valbandon, a kupac će, po potrebi, o svom trošku obaviti prenamjenu zemljišta u skladu s odredbama Zakona o poljoprivrednom zemljištu. Da bi potencijalni kupci sudjelovali na natječaju, kada bude bio raspisan, a nadmetanje i datumski bilo određeno, morat će na račun Općine uplatiti jamčevinu od deset posto početne cijene nekretnine.

Na istoj sjednici, kada je donesena odluka o prodaji nekretnina, vijećnici su izglasali i Odluku o prihvaćanju ponude i sklapanju ugovora o kupoprodaji nekretnina s nadmetanja koje je provedeno početkom kolovoza. Tada su od 18 ponuđenih nekretnina potencijalni kupci iskazali interes tek za dva zemljišta, a njihovom prodajom Općina će u svoj proračun spremiti nešto više od 3,4 milijuna kuna.

Za parcelu od 1.170 kvadrata na atraktivnoj lokaciji uz more, na sjeveru Fažane, tik uz kompleks bivše tvornice Badel, nadmetale su se dvije osobe pa je od početne cijene od 1,693 milijuna postignuta krajnja cijena od 1,710 milijuna kuna. Druga parcela južno od naselja, nedaleko od Vile San Lorenzo, s površinom od 642 kvadrata, prodana je za nešto manje od 225 tisuće eura. Riječ je o zemljištu u sklopu budućeg naselja koje određuje Detaljni plan uređenja Fažana jug 2. Cijena za zemljišta na tom području bila je istaknuta u eurima, a zanimljivo je da se za ovu nekretninu natjecala osoba kojoj nije pošlo za rukom kupiti parcelu kod Badela. (Z. STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter