Uskoro odluka tko će podijeliti sto tisuća kuna

Valter Flego (M. MIJOŠEK)
Valter Flego (M. MIJOŠEK)

Na javni poziv kojeg je početkom studenog objavila Istarska županija javilo se ukupno 18 zainteresiranih poduzetnika koji su se kandidirali za bespovratna sredstva u sklopu projekta "Imam ideju". Istarski župan Valter Flego naglasio je da veliki interes za projekt pokazuje da Istra ima veliki inovatorski potencijal.

- Drago mi je što smo ga pokrenuli jer upravo su nove, inovativne ideje najbolji odgovor na krizu, naglasio je Flego, dodajući kako će se dodijeljenim bespovratnim sredstvima poduzetnicima pružiti konkretna podrška i olakšati proboj na tržište. Nagradni fond iznosi 100 tisuća kuna, a sredstva će se dodijeliti za tri prijavitelja koji budu imali najveći broj bodova u iznosima od 50, 30 i 20 tisuća kuna. Namjenska sredstva će se korisniku isplatiti jednokratno, uz obvezu korisnika da ih opravda, što će se detaljno regulirati ugovorom koji će sklopiti Istarska županija i korisnik nakon što bude odabran.

Cilj projekta je poduzetnicima s inovativnim idejama dati potporu u realizaciji projekata, ali i poslati širu poruku kako su inovacije ključne za održivi razvoj gospodarstva i otvaranje novih radnih mjesta. Podsjetimo, sredstva će se dodijeliti najboljim projektima iz područja novih tehnologija i drugih područja gospodarstva koji podrazumijevaju drugačiji, inovativni pristup poslovanju, a vezani su uz pokretanje poslovanja (startup) ili koji primjenom inovativnih rješenja, značajno utječu na razvoj postojećeg poslovanja, generiranje prihoda i novih zapošljavanja. Postupak dodjele bespovratnih sredstava provodi nadležno Povjerenstvo koje bi konačan prijedlog o pobjednicima trebao donijeti krajem ovog tjedna. (D. B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter