Uskoro obracun s enduro vožnjom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Grad Labin ce do 31. ožujka 2010. godine donijeti pravilnik o enduro i off road vožnji te organizirati nadzor nad njegovim provodenjem, odlucili su jednoglasno vijecnici u ponedjeljak. Ta se tocka na dnevnom redu našla na inicijativu Planinarskog društva Skitaci, Brdskobiciklistickog kluba Istra bike i Lovackog društva Kamenjarka.

U dopisu koji su poslali Gradu i svim opcinama Labinštine upozoravaju na štetu koju izazivanjem erozije tla cine motori i terenci koji voze izvan asfaltiranih putova. Traži se zabrana takve vožnje izvan poligona namijenjenih u tu svrhu.Dodatni dopis zbog toga Vijecu je uputio vijecnik Željko Ernecic (SDP), clan Skitaca.

Vijecnici su razmotrili i dopis Auto-moto kluba 4Motion koji predlaže nešto blaži pristup, odnosno kategorizaciju off road disciplina i njima odgovarajucih nerazvrstanih cesta, oznacavanje i unošenje u topografske karte, suradnju u nadzoru te redovite kvartalne sastanke radi analize utjecaja na okoliš.

Da bi provodenje pravilnika dalo rezultate, potrebno je da takve odluke donese i Opcina Raša, jedina koja do sada nije izglasala zabranu nekontrolirane enduro i off road vožnje.


Podijeli: Facebook Twiter