Uskoro obnova ceste prema Vinežu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Županijska uprava za ceste sastavlja troškovnik za obnovu kolnika ceste koja vodi od Industrijske zone Dubrova prema Vinežu, doznali smo u telefonskom razgovoru s ravnateljem Robijem Zgrablicem.

ŽUC takoder izraduje projekt obnove spoja Dubrove s državnom cestom u dijelovima na kojima se za kišnog vremena stvaraju lokve koje ometaju promet. Oba zahvata izvodit ce se istovremeno, nakon što bude završena rekonstrukcija državne ceste, što je ugovoreno za 15. lipnja.

Rijec je o dvjema dionicama u opcini Sv. Nedelja koje vec sedam mjeseci služe kao zaobilaznica prema Labinu dok traje obnova državne ceste. Zaobilaznice izazivaju negodovanje vozaca zbog krajnje dotrajalog kolnika i vodenih prepreka. Bilo bi logicnije da je ta ruta bila obnovljena prije no što su Hrvatske ceste pristupile radovima na državnoj cesti, što je ŽUC i planirao, ali nije mogao ostvariti zbog nedostatka sredstava. Naime, prema zakonu, oni se financiraju sredstvima koja im prosljeduju Hrvatske ceste nakon što im Ina isplati novac koji je u cijeni goriva namijenjen održavanju cesta.


Podijeli: Facebook Twiter