Uskoro novi album Tamare Obrovac "Ulika Revival"

Tamara Obrovac (M. MIJOŠEK)
Tamara Obrovac (M. MIJOŠEK)

Tamara Obrovac Quartet za dva će tjedna, 13. lipnja, objaviti u izdanju švicarskog Unit Recordsa novi album pod nazivom "Ulika Revival".

Bit će to deveti autorski album Tamare Obrovac na kojem, zajedno sa svojim suradnicima Matijom Dedićem (klavir), Žigom Golobom (kontrabas) i Krunoslavom Levačićem (bubnjevi) izvodi reinterpretacije skladbi s CD-a "Ulika" iz 1998. godine. Na tom drugom studijskom albumu snimljenom prije 16 godina Tamara je prvi put spojila inspiraciju istarskom glazbom i dijalektom sa suvremenim jazz izričajem.

Nakon nekoliko uspješnih domaćih i međunarodnih nastupa na jazz festivalima kao što su Luneburger Jazz Nights, Jazz au Chellah Rabat i Jazzahead u Bremenu, materijal s novog albuma predstavit će već za deset dana, 8. lipnja, na najvećem njemačkom jazz festivalu Düsseldorfer Jazz Rally.

- Koncertna promocija CD-a "Ulika revival" održat će se tijekom jeseni 2014. u Zagrebu, a zainteresirani smo i za promociju i u ostalim hrvatskim gradovima i susjednim zemljama, kaže Tamara Obrovac. Njen se pristup jazz glazbi, kako pojašnjava, kretao od jazz standarda, preko vlastitih kompozicija, do otkrića izvornog izraza povezivanjem jezika i zvuka glazbe i dijalekta njenog zavičaja Istre s ritmovima i improvizacijom koji su tipični za jazz.

- Dakle, jazz je moja sloboda, a korijeni su moja istina, poručuje najpoznatija istarska umjetnica. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter