Uskoro novi album Gorana Griffa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bujski pjevac i gitarist Goran Griff Kauzlaric vec više od tri desetljeca muzicira sa svojim bendom u Hrvatskoj i inozemstvu. Do sada je pretežno svirao obrade na brojnim turistickim punktovima duž istarske obale, a prije desetak godina osnovao je i band jednostavnog naziva Goran Griff Band.

Suradivao je i s brojnim glazbenicima iz Hrvatske, Slovenije, Italije i Austrije kao što su Dado Topic, Zlatko Klun, Marijan Malikovic, Raffaele Tagliente, Walter Schachner i mnogi drugi, a zapažen je njegov projekt ostvaren pretprošle godine, kad je s 23 vinara Bujštine snimio pjesmu "Dignimo caše/Ancora un brindisi".

Do sada je Griff snimio dva autorska albuma, upravo je završio suradnju na snimanju etno-projekta te dovršava svoj treci autorski album.

- U tijeku je snimanje u mom bujskom studiju, a na albumu ce se naci puno gostiju - medu ostalima to su gitarist Marijan Malikovic, nekadašnji clan legendarnih grupa Septembar i Kameleoni, hammond orguljaš Eduard Kancelar, zatim trombonist Luka Žužic te odlican talijanski basist Franco Gudolin. Sveukupno na albumu bit ce 15 pjesama, a zanimljivo je da su sve otpjevane na istrovenetskom dijalektu, što je ujedno i moj materinji dijalekt. Autor sam tekstova i glazbe, a žanrovski album ima korijene u blues glazbi, koja je moja prva ljubav te iako sam u više od tri desetljeca karijere svirao raznu glazbu, uvijek se vracam bluesu. Album radim prvenstveno za sebe, svoje prijatelje i sve ljubitelje bluesa, a komercijalna komponenta je ovdje u drugom planu, kaže Griff.



Zbog rada na albumu, Griff je posljednja tri mjeseca proveo doslovno zatvoren u studiju.

- Cesto sam pjevao na talijanskom i engleskom jeziku, medutim, kao da su mi nedostajale pjesme na mom dijalektu, koji koristi velik broj žitelja Bujštine, a i šire. Radni naziv albuma je "Per un fia de blues", što znaci "za dašak bluesa", a službenu promociju, kao i izlazak albuma planiram za pocetak svibnja, kaže Griff.


Podijeli: Facebook Twiter