Uskoro natjecaj za taksiste

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U posljednjih tjedan dana gradonacelnik Boris Miletic usvojio je sedam akata medu kojima se istice pravilnik o obliku i sadržaju dozvole za obavljanje autotaksi prijevoza, vodenju upisnika o izdanim dozvolama te visini naknade za izdavanje dozvole.

Pravilnikom je utvrdeno da ce godišnja naknada za dozvolu taksiranja u Puli iznositi 300 kuna, a buduci da se izdaje na razdoblje od pet godina, naknada iznosi 1.500 kuna. Usvajanje ovog pravilnika jedna je od predradnji uoci raspisivanja natjecaja za dobivanje dodatnih dozvola za taksiranje u Puli.

- Dokumentacija ce biti spremna u drugoj polovici rujna pa se objava natjecaja može ocekivati uskoro. U proteklom razdoblju bilo je puno zainteresiranih osoba i tvrtki koje su se raspitivale za uvjete, rekao je gradonacelnik Miletic.

Uz ovu odluku, usvojena je i suglasnost da se Uljanik Standardu dozvoli investicijsko ulaganje u izradu dokumentacije i projekt korekcije i sanacije vodoopskrbe otoka Veruda, poznatijeg kao Fratarski otok.

Takoder, raspisan je natjecaj za osnivanje i pravo gradenja na period od 50 godina na površini od gotovo 5.200 cetvornih metara u dijelu Industrijske zone u Šijani te gotovo 7.200 cetvornih metara površine na Velom Vrhu u zoni sporta i rekreacije. Površine se nude uz "malu" naknadu, u Industrijskoj zoni euro po cetvornom metru, a na Velom Vrhu pola eura po kvadratu. Na najam se išlo jer, kako stoji u obrazloženju odluke, zbog visoke cijene zemljišta u odnosu na ocekivane prihode nema interesa za kupnju zemljišta za industrijsku ili sportsko-rekreacijsku namjenu.

Nakon zgrade na Kapitolinskom trgu i zgrada u Ulici Sergijevaca 43 ušla je u program "Dolcevita", kojim ce se sredstva spomenicke rente i drugih prihoda gradskog proracuna namijeniti sufinanciranju zahvata sanacije i obnove procelja. Ukupna vrijednost sanacije ove zgrade iznosi 63,3 tisuce kuna - Grad ce sudjelovati u projektu s iznosom od 35.700 kuna, suvlasnici zgrade s 19 te TZ s 8.500 kuna. (G. ROJNIC)

 


Podijeli: Facebook Twiter