Uskoro natjecaj za ravnatelja MSUI-ja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Muzej suvremene umjetnosti Istre ove je godine u županijskom proracunu plana razvojnih programa za 2010. godinu za otkup muzejskih izložaka dobio 150 tisuca, a za nastavak adaptacije zgrade stare tiskare u Puli još 150 tisuca kuna. Upravo u staroj tiskari odvija se glavna izlagacka djelatnost MSUI-ja.

Muzej suvremene umjetnosti Istre, medutim, još uvijek nema ravnatelja, a funkciju vršitelja dužnosti ravnatelja od 2008. obnaša povjesnicarka umjetnosti Gorka Ostojic Cvajner.

Do sada je raspisan jedan natjecaj za ravnatelja i to u kolovozu 2009. godine. Gorka Ostojic Cvajner bila je jedina koja se javila na taj natjecaj. No, natjecajno povjerenstvo nije podržalo njen prijedlog programa rada.

- Sljedeceg tjedna imat cemo imena clanova novog izbornog povjerenstva koje potom treba izglasati Skupština Istarske županije. Nakon toga izborno ce povjerenstvo raspisati natjecaj, a nadamo se da cemo do ljeta napokon izabrati ravnatelja muzeja, kazao je Vladimir Torbica, županijski procelnik za kulturu.


Podijeli: Facebook Twiter