Uskoro legalizacija kuca u Valdenagi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Urbanisticki plan uredenja gradevinskog podrucja naselja Valdenaga donesen je jednoglasno na Gradskom vijecu Vodnjana. To se podrucje površine nešto vece od 30 hektara nalazi na tromedi Vodnjana, Pule i Fažane, kod Šuride, a tamo se nalazi 60-ak objekata, vecinom bez dozvola za gradnju, kako je istaknuo jedan od izradivaca plana arhitekt Davor Matticchio.

Ovim ce se planom omoguciti legalizacija postojecih objekata i izgradnja novih. Cilj plana je uredenje naselja te gradnja infrastrukture i zaštita prirode. Uvjet gradnje su slobodnostojece, odnosno obiteljske kuce visine od 7,5 do devet metara. Planom je predvidena i sanacija postojecih prometnica te izgradnja novih zbog bolje prometne povezanosti.

- Izradu plana uredenja Valdenage financirali su ljudi koji žive na tom podrucju. Plan ce omoguciti legaliziranje gradnje, no dok ne ishoduju rješenje o gradnji objekti su nelegalni, istaknuo je gradonacelnik Klaudio Vitasovic.

Vitasovic je najavio rebalans proracuna sredinom listopada.

- Udruge su vec obaviještene o smanjenju gradskih dotacija, a svi korisnici proracuna upozoreni su na maksimalnu štednju zbog manjka sredstava. Stalno se provode i mjere za naplatu potraživanja na koje Grad ima pravo. Grad Vodnjan na srecu nije zadužen. Veseli me da su se pokrenuli turisticki projekti "Dragonera" i "Porto Mariccio", nadam se da ce uskoro tu biti novosti i da ce sljedeca godina biti obilježena pocetkom radova na tim podrucjima. To ce donijeti nove prihode proracunu, zakljucio je gradonacelnik.

Sjednica Gradskog vijeca pocela je minutom šutnje za prerano preminulog direktora vodnjanske Turisticke zajednice Sašu Debeljuha.

Vijecnica Ladonjine Nezavisne liste Gordana Lukic podnijela je ostavku te je vijece jednoglasno prihvatilo njeno razrješenje. No, na sjednici Lukic nitko nije zamijenio jer se dogodio jedan formalni propust.


Podijeli: Facebook Twiter