Uskoro kreću obimni radovi u Santoriovoj ulici

Na križanju s Barbalićevom izgradit će se kružni tok za potrebe novog parkirališta bolnice (D. MEMEDOVIĆ)
Na križanju s Barbalićevom izgradit će se kružni tok za potrebe novog parkirališta bolnice (D. MEMEDOVIĆ)

Završetkom školske godine krenut će cjelovita rekonstrukcija Santoriove ulice od križanja s Ulicom Rižanske skupštine do križanja s Kraškom, odnosno kod skretanja za Gregovicu, te s Japodskom ulicom (skretanje za Billu). Zajednička je to investicija Grada Pule, Pragrandea i Vodovoda. Cjelovita rekonstrukcija Santoriove ulice nadovezuje se na već izvedenu rekonstrukciju Zagrebačke ulice, a obuhvaća uređenje prometnice, nova autobusna ugibališta, javnu rasvjetu te oborinsku odvodnju.

Rok za izvođenje pet mjeseci

Uz sve to izgradit će se omanji kružni tok na ulazu u buduće novo parkiralište bolnice na kojem će se osigurati 629 parkirnih mjesta. Novi rotor trebao bi se locirati otprilike oko sadašnjeg raskrižja s Barbalićevom ulicom.

- Održana je koordinacija između bolnice, hitne pomoći, sveučilišta i izvođača radova, a potom i koordinacija svih komunalaca koji će rekonstruirati podzemne mreže. U projekt se kreće čim završi školska godina, odnosno glavni radovi krenut će oko 20. lipnja, a prije toga, u ponedjeljak 8. lipnja, već će započeti premještanje električnih podzemnih instalacija. S obzirom da će se izvoditi duboki iskopi, graditi kružni tok za buduće parkiralište nove bolnice te polagati instalacije, kompletna dionica Santoriove ulice bit će zatvorena za promet, a vozače će se usmjeravati na alternativne pravce, Mutilsku i Valtursku ulicu, govori Damir Prhat, pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu.

Kako otkriva pročelnik, alternativni ulaz u bolnicu, dok traje rekonstrukcija, bit će iz Preradovićeve ulice, u kojoj će se zabraniti parkiranje za vrijeme trajanja radova. Usto, u bolnici će se uvesti interna regulacija prometa, odnosno kružno jednosmjerno prometovanje. Radove će izvoditi društvo Cesta d.o.o. Pula kao ovlašteni nositelj zajedničke ponude sa zagrebačkom Vodotehnikom d.d., dok će Zanitel raditi javnu rasvjetu.

- Nadam se da će vozači poštovat regulaciju prometa i koristiti alternativne pravce u narednih pet mjeseci koliko je rok da se projekt rekonstrukcije Santoriove ulice zgotovi, kaže Prhat.

Nadzor parkiranih vozila

Radovi će se u prvom tjednu od 8. do 16. lipnja, odvijati u dijelu Santoriove ulice na nogostupu uz kućne brojeve od 2 do 20, a prometovat će se odvijati naizmjenično uz regulaciju semafora. Po dovršetku školske godine, od 17. lipnja pa sve do okončanja radova cijela dionica Santoriove ulice bit će zatvorena za promet, a radovi će se odvijati istovremeno na više lokacija. Promet sa Santoriove bit će preusmjeren na Vukovarsku i Ulicu Rimske centurijacije s jedne, te na Ulicu Bruna Kosa, Preradovićevu i Valvazorovu ulicu, s druge strane. U navedenim će se ulicama pojačati nadzor nepropisno zaustavljenih i parkiranih vozila, s obzirom na neophodnost osiguranja dvosmjernog prometovanja u dijelovima u kojima je to predviđeno. Pješački ulaz u bolnicu bit će omogućen s bočnog ulaza Ulice Sv. Mihovila te kod zgrade Patologije. (Goran ROJNIĆ, snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter