Uskoro kanalizacija za 200 kuca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U tijeku je izgradnja crpne stanice s tlacnim vodom u Štinjanu. Završetak radova, ukoliko vremenske prilike to omoguce, planira se do kraja godine, kada bi prikljucivanje na gradsku kanalizaciju bilo omoguceno za 30-ak kuca u centru mjesta. Radove izvodi Istragradnja, a nadzire IGH d.d. Zagreb, podrucna jedinica Rijeka. Investicija se u cijelosti financira iz programa gradnje Grada Pule za ovu godinu, a iznosi oko milijun kuna. Dosad su izgradeni armiranobetonski zidovi i akumulacijska jama te 130 od ukupno 445 metara tlacnog voda.

Iz Herculanee doznajemo da je u tijeku natjecaj za završetak izgradnje kanalizacije u ulicama Pelini i Pužari koja bi trebala biti gotova do kraja godine, kada ce se na gradsku kanalizaciju moci prikljuciti još 170 kuca te nogometno igralište. Na ovaj ce se nacin trenutno mrtva kanalizacija na Placi te od Ulice Selo prema igralištu napokon aktivirati.

Naknada za prikljucenje na kanalizaciju placa se Gradu Puli te ovisi o broju sanitarnih uredaja kucanstva, a iznosi maksimalno 4.800 kuna po stambenoj jedinici. Uz naknadu od prosjecno cetiri tisuce kuna koja se placa Gradu, tu su i troškovi izrade prikljucka gradevinskog objekta na kanalizacijski vod.

Iz Herculanee pozivaju žitelje ulica sv. Margarete od kucnog broja 1 do 8, Selo od kucnog broja 4 do 17 te Pelini od broja 2 do 17 da se jave u službu Tehnicke pripreme Herculanee (u prizemlju zgrade) radi podnošenja zahtjeva za prikljucenje gradevine na kanalizaciju. Informacije o potrebnoj dokumentaciji mogu se naci na: www.herculanea.hr.


Podijeli: Facebook Twiter