Uskoro je gotova obnova školske zgrade u Šušnjevici

Škola u Šušnjevici obnovljena je i sredstvima iz Rumunjske
Škola u Šušnjevici obnovljena je i sredstvima iz Rumunjske

U izvješću o radu općinskog načelnika Kršana, na izvanrednoj sjednici vijeća održanoj 10. listopada, načelnik Valdi Runko iznio je podatak da su od siječnja do lipnja ostvareni prihodi u iznosu od 13,5 milijuna kuna, a rashodi s izdacima iznosili su 9,6 milijuna.

- Prošlu smo godinu završili s manjkom prihoda od pet milijuna kuna, od čega je ukupni  manjak za šest mjeseci sveden na 1,1 milijun, poručio je načelnik.

Vijećnika Slavka Rabara (HSU) zanimalo je hoće li se ostvariti planiranih 37 milijuna kuna s obzirom da se u prvih šest mjeseci ostvarilo tek13,5 milijuna.

Manje prihoda od HEP-a

- Podbačaj je vezan za komunalni doprinos koji nije realiziran u potpunosti, a drugi dio manjka je i naša odluka vezana za komunalnu naknadu koja je obračunata prema HEP-u. Na tu visinu komunalne naknade HEP je uložio prigovor, odgovorio je Runko.  Nada se kako će Općina do kraja godine ipak uprihodovati  tridesetak milijuna kuna. Po njegovu mišljenju proračun sigurno neće imati pet milijuna kuna minusa, ali je prihvatljivo 10 ili 15 posto minusa. Zbog remonta termoelektrana prvih pet mjeseci prihod je od HEP-a bio nešto manji, ali će u narednih šest mjeseci to biti nadoknađeno, istaknuo je Runko.

Po kojim prioritetima se rješavaju zahtjevi za rekonstrukciju i izgradnju lokalnih cesta, pitala je vijećnica Nensi Runko (HNS).

- Temeljem zakona i svih zahtjeva mještana, ali i temeljem procjene. Prioritetno rješavamo one ceste gdje je više ljudi i gdje je promet veći, odgovorio je Runko.

Slavka Rabara zanimalo je hoće li uskoro biti gotovo uređenje škole u Šušnjevici i hoće li se u nju tko useliti ili se planira dati u najam?

Građevinski radovi su završeni, rekao je načelnik te pojasnio da se rade tehnička ispitivanja grijanja, klimatizacije, protupožarne zaštite i vodovodne instalacije. Ostalo je još uređenje okoliša škole i oprema, a troškove će snositi lokalna zajednica. Vjerujem da će za 10 do 15 dana škola biti sasvim gotova. Za dvadesetak dana može biti upriličeno i službeno otvorenje, rekao je Runko. S područja Šušnjevice, Letaja i Nove Vasi je petoro djece koja sada pohađaju nastavu u Osnovnoj školi Čepić.

Društveni dom i vrtić

Kako napreduje dovršenje Društvenog doma u Kršanu i u kojoj je fazi Dječji vrtić pitao je Rabar.

- Dom je u fazi završnih građevinskih radova, odgovorio je Runko i obavijestio da će u narednih desetak dana birati opremu doma. Što se tiče vrtića u Kršanu, vjerojatno će građevinski radovi biti gotovi narednih 60 dana. Javni natječaj i poziv za opremu i opremanje vrtića u fazi je potpisa ugovora. Nadam da ćemo za mjesec i pol dana imati opremljen vrtić, rekao je načelnik.

Prisutni vijećnici su jednoglasno prihvatili načelnikovo izvješće o radu u prvom polugodištu. (K. ŠOŠTARIĆ PERKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter