Uskoro javni poziv za POS-ove stanove

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Unatoc recesiji, projekt poticane stanogradnje se nastavlja, najavljuju u Gradu Puli. Prema rijecima procelnika Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu Damira Prhata, u rujnu ce biti objavljen javni poziv gradanima zainteresiranima za stanove po cijenama povoljnijim od tržišnih.

Gradit ce se na zemljištu u vlasništvu Grada površine cetiri tisuce cetvornih metara, nedaleko od piknik centra u Šijani, a Grad ce osigurati komunalnu infrastrukturu te prikljucke.

Uskoro ce biti donesena odluka o kriterijima za dodjelu stanova. Kod listi za dodjelu gradskih stanova, istice Prhat, naglasak je na socijalnim elementima, dok ce kod ovih prioritet imati osobe od 25 do 40 godina i visokoobrazovani.

"Zbog recesije zasad u bankama nema povoljnih kreditnih linija, no ovakav program uvijek je popularan", istice Prhat i dodaje da je planirana cijena cetvornog metra stana od 900 do 950 eura.

Stanovi ce kupoprodajnim ugovorom prelaziti u vlasništvo kupaca, dok ce površina koja ce se moci kupiti ovisiti o broju clanova domacinstva.

Kod kupnje stana uz obrocnu otplatu ukupan rok otplate, ukljucujuci moguci pocek od jedne godine, placanje obroka te razdoblje otplate kreditnih sredstava banke, ne može biti duži od 31 godine.

Prema predvidenoj dinamici radova, rok izgradnje stanova je od 18 do 24 mjeseca, a njihov broj tek ce biti definiran. Treba spomenuti i da se na informativnu anketu za sudjelovanje u POS-u, koju je proveo Grad, prijavilo više od tristo osoba.


Podijeli: Facebook Twiter