Uskoro izlazi "Dalmatian Lounge"

Omot novog albuma
Omot novog albuma

Tri godine nakon hvaljenog prvog albuma "Dalmatian Dub", dvojac Krešimir Tomec iz Zagreba i Marco Grabber iz Pule uskoro objavljuju novi album "Dalmatian Lounge".

- "Dalmatian Lounge", kao što i samo ime govori, zamišljen je kao jedan opuštajući CD s dalmatinskim motivima i nastavak je CD-a "Dalmatian Dub". U suradnji s klapama Šufit, Cambi, Lučica i Uzorita te Matijom Dedićem i dva strana gosta DJ-a i producenta Chris Coccom i Pete Goodingom (s popularne Ibize), napravili smo CD sa zvukom koji objedinjuje elektronsku lounge glazbu i tradicionalne dalmatinske pjesme, kaže Tomec. Iako je a capella pjevanje jedini istinski zvuk klape, autori smatraju da bi ovaj CD bi mogao približiti klapsku glazbu i širem, mlađem slušateljstvu.

Ovih dana završavaju snimanje spota na Hvaru za najavni singl "Hvarska serenada", čija se premijera, kao i izlazak albuma, očekuje vrlo brzo.

- Spot će biti napravljen od 'still image' fotografija posebnom 3D tehnikom i prikazuje jedan proljetni dan u Hvaru, kaže Krešo Tomec.

Novi album izlazi u izdanju Scardone, a njime ovaj kreativni dvojac želi približiti izvornu dalmatinsku glazbu i novoj generaciji turista koji su otkrili Jadransku obalu. Odgovarajući prije tri mjeseca na novinarsko pitanje o razlici između prvog i drugog albuma, Tomec je kazao da je prvi album bio malo više "artistički", a da je drugi više lounge. Novi album, dodao je, "ne oduzima toliko pažnju da ga moraš koncentrirano slušati, već te lijepo lagano vozi". Grabber smatra da su novim albumom učinili korak naprijed u produkciji.

U stvaranju "Dalmatian Lounge" sudjelovala su velika producentska imena iz SAD-a i UK koji su radili remixeve za svjetske zvijezde kao što su Beyonce, Lady Gaga, Justin Timberlake. Album je miksan u New Yorku, a masteriran u Londonu. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter