Uskoro izgradnja dionice Šijana - Stancija Peličeti

Četverotračna prometnica gradit će se od novog rotora do Stancije Peličeti (D. ŠTIFANIĆ)
Četverotračna prometnica gradit će se od novog rotora do Stancije Peličeti (D. ŠTIFANIĆ)

Hrvatske ceste 23. prosinca prošle godine raspisale su javni natječaj za izvođača radova, odnosno građevinski dio i preslaganje instalacija za drugu fazu rekonstrukcije državne ceste D66, odnosno od kružnog toka u Šijani do Stancije Peličeti.

Natječaj je raspisan za izvođenje građevinskih radova, izgradnju temelja i izgradnju površinskog sloja cesta. Procijenjena vrijednost iznosi 42 milijuna kuna, a pristigle ponude otvarat će se 5. veljače u 11 sati.

Po otvaranju ponuda uslijedit će analiza pristigle dokumentacije i odabir izvođača koji bi mogao biti poznat već krajem veljače. Samim time, prema određenoj dinamici, pretvaranje dionice jednog od ulaza u grad u četverotračnu prometnicu moglo bi početi u ožujku i bilo bi gotovo tijekom 2014. godine.

Ono što svakako treba istaknuti je da izgradnja ne bi trebala izravno utjecati na promet ovom dionicom, što će biti važno tijekom turističke sezone. Iz gradske uprave pojašnjavaju da bi se promet odvijao po postojećoj prometnici, dok bi se dva nova traka gradila usporedo, odnosno promet bi možda bio usporen, ali bi se odvijao bez većih zastoja.

U svakom slučaju, prilikom izgradnje za domaće će vozače biti poželjno koristiti "novu pulsku obilaznicu", odnosno novu dionicu Stancija Peličeti - Pomer, s izlazima na Šišansku, Medulinsku i Premantursku cestu.

- Radi se o dionici duljine 1.564 metra s četiri prometna traka (dva traka za svaki smjer vožnje) širine 2x2x3,25 metra, a širina razdjelnog pojasa iznosit će tri metra, s pješačkim stazama širine 1,60 metra te biciklističkim stazama iste širine. U sklopu projekta izvodit će se dva kružna toka radijusa 25 metara, s dvije vozne trake, dvotračnim privozima na koridoru D66 i jednotračnim privozima iz sporednih smjerova.

Na rotoru 1 (križanje Mercator) predviđeni su priključci u poslovnu zonu, karting centar (Green garden) i objekte Hrvatskih šuma, a na rotoru 2 (križanje Peličeti) osigurao bi se prilaz okolnim stambenim objektima. (G. ROJNIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter