Uskoro izbor za najistrijana ili najistrijanku

Statua Istriana (M. ANGELINI)
Statua Istriana (M. ANGELINI)

Sprema se peta Istriana - nagrada za najuspješnije pojedince u istarskoj županiji u pet kategorija: gospodarstvo, kultura, zdravstvo, glazba i sport. U protekle tri godine najistrijana odnosno najistrijanku mogli su izabrati slušatelji Radija Pule neovisno o području djelovanja i predloženim kandidatima, no od ove godine slušateljima će biti zadan tematski okvir, a ovogodišnja tema je humanost. To znači da će slušatelji već u prvoj emisiji moći kandidirati humanitarne udruge ili pojedince koji su se 2012. istaknuli na području humanitarnog rada. To je odluka povjerenstva Istriane koje mora do ponedjeljka predložiti ovogodišnje kandidate u svakoj kategoriji.

Za odabir kandidata iz područja gospodarstva zadužena je predsjednica županijske Hrvatske gospodarske komore Jasna Jaklin Majetić, za kulturu je zadužen županijski pročelnik za kulturu Vladimir Torbica, za zdravstvo ravnatelj pulske bolnice Lems Jerin, za sport tajnik Saveza sportova Istarske županije Dario Koraca, a za glazbu tajnica Hrvatske glazbene unije Nataša Petrić Tasha. Za sve kandidate, u svim kategorijama, moći će glasati slušatelji Radio Pule, no to uključuje i gospodarstvenike, načelnike, gradonačelnike te druge političke dužnosnike, kao i predstavnike medija koji će glasati putem maila.

Emisije na Radio Puli emitirat će se od 10. do 14. prosinca ujutro i poslijepodne i u njima će slušatelji moći kandidirati i glasati za svoje favorite za koje misle da su ove godine najviše učinili na području humanosti. Naravno, u tim će emisijama moći glasati i za kandidate iz ostalih kategorija koje je predložilo povjerenstvo.

Svečana dodjela nagrada održat će se u petak 21. prosinca u 13 sati u Svetim srcima, što je još jedna novost s obzirom na to da se prva dodjela održala u Istarskoj sabornici u Poreču, a protekle tri u kinu Valli. U glazbenom dijelu programa nastupit će Franko Krajcar i Indivia te Saša i Goran Farkaš iz grupe Veja. O svakom laureatu bit će snimljen kratki film koji će biti prikazan na dodjeli.

Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Istarske županije i u organizaciji Radija Pule i novinara Hine Daniela Sponze koji je idejni začetnik Istriane. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter