Uskoro EP pulskog trija Nikol, Luka i Vedran

Trio Nikol, Luka i Vedran
Trio Nikol, Luka i Vedran

Prošla je godina bila uspješna za mlade pulske snage, akustični trio Nikol, Luka i Vedran, koji su za svoj rad nagrađeni potporom Istarske županije od deset tisuća kuna. Trio čine pjevačica Nikol Ćaćić te gitaristi Luka Šipetić i Vedran Grubić, koji također povremeno zapjevaju.

Svo troje glazbom se bavi od djetinjstva, a prva iskustva na pozornici stekli su na nastupima studija glazbene kreativnosti Čarobna frula. Nikol i Luka potom su zajedno svirali u bendu Metanoia. Novac koji su dobili od Županije će uložiti u snimanje prvog EP-a koji upravo završavaju, a trebali bi ga uskoro i objaviti. Nadaju se kupiti i neki dobar razglas da bi mogli samostalno organizirati svirke.

- Ukazali su nam veliko povjerenje uručivši takvu nagradu relativno novom i mladom bendu… a puno je lakše nastaviti kada znamo da se naš trud cijeni, kaže Luka.

Vedran ovaj trio opisuje kao "slučajnost koja je otkrila sjajnu kemiju među njima kao muzičarima". Ističe i da kao cjelina fenomenalno funkcioniraju te da će postojati kao bend dok jedan drugog inspiriraju.

Nikol studira kulturologiju na Filozofskom fakultetu u Rijeci, a Luka studira komparativnu književnost i antropologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Vedran, pak, proučava vizualnu umjetnost te nacrte gitara za buduću manufakturu instrumenata.

- Ne bih rekao da je ovaj projekt nastavak Metanoie, kaže Luka. - Cilj Metanoie je bio zvučni eksperiment, a u ovom projektu prvenstveno se držimo akustičnih instrumenata, iako su prisutni poneki elementi psihodelične glazbe i improvizacije.

Za sada imaju devet gotovih autorskih pjesama, a još nekoliko ih je u procesu stvaranja. U početku su se oslanjali na Nikoline pjesme, a sada većinom ih piše Luka, ali i Vedran zna dati svoj prilog kao u pjesmi "You" za koju je napravio glazbu. (M. RADIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter