Uskoro drugi dio placa za listopad

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Radnici Mirne, rovinjske tvornice za preradu ribe, u utorak su održali zbor na kojem su zatražili objašnjenje od uprave tvrtke zbog cega su primili samo pola place za listopad. Poznato nam je da se Mirna - kojoj su u teškocama i vlasnici, tvrtke proistekle iz varaždinske Fime - dugo bori s nelikvidnosti stoga smo predsjednicu uprave Gordanu Vesovic zamolili za komentar.

"Likvidnost Mirne je, nažalost, vec duže vrijeme otežana. Bez brige i financijske injekcije vlasnika teško je ocekivati da ce iz ove sve dublje krize i opce nelikvidnosti Mirna isplivati sama. Prvi put u tri godine mandata ove uprave radnicima je isplaceno pola place, ali ulažemo velike napore da drugi dio isplatimo cim to bude moguce", odgovorila je na naš pisani upit.

Svakodnevno nam se obracaju i ribari. Kažu da im je Mirna za ribu isporucenu u prošloj i ovoj godini dužna oko šest milijuna kuna, pa su neki od njih pokrenuli sudsku tužbu radi naplate potraživanja, na što se spremaju i ostali. Ribari kažu da drugim dobavljacima Mirna placa avansno, a oni moraju cekati i više od godinu dana pa prakticno kreditiraju tvornicu.

"Mi nemamo saznanja o tužbi radi naplate, ali su dogovoreni sastanci s ribarima. Mirna je u zadnjih nekoliko mjeseci ribarima izašla u susret u preuzimanju velikih kolicina njihovog ulova, za što nije bilo drugih kupaca, cime se pokazuje da se brinemo o njihovoj egzistenciji. U ovoj recesijskoj godini Mirna je otkupila ribu po višoj cijeni nego što su je ribarima placali drugi kupci, smanjivši otkupnu cijenu. Mirna nema praksu avansnog placanja. Nažalost, i mi smo u zacaranom krugu pa nam kasne državne potpore. Kada bi država u ovoj teškoj situaciji pronašla sredstva i platila potpore, to bi nam pomoglo u podmirenju dugova partnerima i ribarima", prokomentirala je Vesovic.

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE U SRIJEDU. (A. POKRAJAC)


Podijeli: Facebook Twiter