Uskoro dozvole za taksi-prijevoz u Umagu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dozvole za obavljanje taksi prijevoza, prema odluci Grada Umaga, izdat ce se na rok od pet godina fizickim i pravnim osobama koje ce gradskom proracunu placati godišnje 1.500 kuna po dozvoli. Grad ce na svojim web stranicama i u dnevnom tisku objaviti javni poziv za podnošenje zahtjeva za izdavanje ovih dozvola.

Jednom autotaksi prijevozniku, kako piše u odluci o taksi-prijevozu koju je nedavno usvojilo Gradsko vijece, može se izdati najviše tri dozvole za rad. Izdaju se po nacelu "jedna dozvola - jedno vozilo" i nisu prenosive na drugu osobu.

Koncesije ce se prema odluci vijecnika dati onima koji ce tu uslugu obavljati iskljucivo na podrucju Umaga, pri cemu i fizicke i pravne osobe za tu djelatnost moraju biti registrirane u Umagu. Oblik, sadržaj i broj dozvola koje se budu izdale, visinu naknade za njihovo izdavanje te sadržaj i nacin vodenja upisnika utvrdit ce gradonacelnik donošenjem posebnog pravilnika.

Prijevoznik je dužan, kada dobije dozvolu, najkasnije u roku od 30 dana poceti pružati taksi-uslugu.

Utvrden je cjenik po kojem najviša cijena za pocetak vožnje može iznositi do 30 kuna, potom vožnja po kilometru do 12 kuna, vrijeme cekanja po satu u iznosu do 100 kuna, prijevoz prtljage po komadu može koštati do 10 kuna, a povratna vožnja do 5 kuna. Te se cijene uvecavaju za 20 posto za vožnju po noci, od 22 do 5 sati, te nedjeljom i blagdanom. (T. K.)


Podijeli: Facebook Twiter