Uskoro besplatne radionice VisuaLab / EduSplash

Polaznici će moći steći znanja organizacije koncerata, festivala, predstava… (Manuel ANGELINI)
Polaznici će moći steći znanja organizacije koncerata, festivala, predstava… (Manuel ANGELINI)

Multimedijska platforma za edukaciju i razvoj VisuaLab/EduSplash objavila je poziv za uključenje u edukacijske programe, u sklopu kojih će polaznici steći teorijska znanja i praktična iskustva u području audio-vizualnih umjetnosti, procesa stvaranja, provedbe, produkcije te organizacije i provedbe događanja (koncerata, kazališnih predstava, festivala, perfomansa). Edukacijski programi su za sve polaznike besplatni.

Teorijski dio traje od 16. ožujka do 1. svibnja (dvaput u tjednu u poslijepodnevnim i večernjim terminima u Rojcu), a praktični dio od 1. svibnja do 15. kolovoza na raznim lokacijama i događanjima u Puli (Festival Visualia, Seasplash Festival, PUF, Seasplash Summer Club, Slurp!…).

Polaznici će zatim svoje radove, stečena znanja i vještine predstaviti na javnim kulturnim događanjima u Puli od 1. listopada do 1. studenoga ove godine.

Multimedijska platforma VisuaLab/EduSplash će 8. ožujka u prostorima VisuaLaba, kod kazališta DR. Inat od 16 do 18 sati (na trećem katu Društvenog centra Rojc u Puli) organizirati Otvorena vrata te detaljnije prezentirati sve edukacijske programe. Edukacijski programi usmjereni su na tri glavna tematska područja: zvuk/audio; video-foto-rasvjeta te produkcija/organizacija događanja. Prijave traju do 10. ožujka.

Radionicu o tehničkim aspektima produkcije zvuka i produkcije zvuka uživo, od kabliranja, pojačala, skretnica i mikrofona do processinga i ozvučenja  vodit će, u odvojeni tandemima ili individualno, Dean Pavletić, Manuel Ćulibrk, Robert Martinović i Marko Bolković.

Radionicu scenske rasvjete, od fizičkih i estetskih karakteristika te tehnologije rasvjetne opreme do boja u svjetlu i uloge svjetla u realizaciji scenskih projekata, vodit će Dario Družeta i Marko Bolković.

Radionicu "Ableton Lab - produkcija i stvaranje glazbe pomoću glazbenog softvera Ableton live" vodit će Marko Grbac Knapić, dok će DJ radionicu (od upoznavanja i spajanja opreme, beatmatchinga, digitalnog dj-inga do miksanja pjesama u obliku seta zahtjevnijim tehnikama turntablisma (beatjuggling, scratch) voditi Davor Vrdoljak - DJ Venom.

Radionicu "Produkcije i organizacije festivala", od planiranja i upravljanja do financija, marketinga i produkcije, vodit će Boris Bjelica - Bebetto, a radionicu "Edukacija o VJ-ingu i mappingu" Daniel Horvat - VJ Zeko. Kristijan Burlović i Ivan Štifanić bit će predavači na radionici "Edukacija snimanja kamerom i montaže", dok će radionicu o osnovama fotografije voditi Hassan Abdelghani.

Organizatori Multimedijske platforme za edukaciju i razvoj - VisuaLab/EduSplash su Udruga Sonitus, Armazonex, Monteparadiso, Studentska udruga Pula, Seasplash, Udruga Pozitivan ritam; stručnjaci u polju audio-vizualnih djelatnosti (SAE Institut Ljubljana); umjetnički studiji Kapula, Hasan, Studio Partyzan i Kazalište DR. Inat te tvrtke kojima je glavna djelatnost multimedija i multimedijalni sadržaji (Audio Lab d.o.o. i Medvid produkcija d.o.o.). Donator je Grad Pula. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter